7. 9. 2013

Sviš Ivančna Gorica - Jeruzalem Ormož 26:33 (12:17)

Na uvodni tekmi v 1. NLB Leasing ligi za moške so rokometaši ekipe Sviš Ivančna Gorica prepričljivo izgubili. Pred domačimi gledalci so klonili proti Jeruzalemu Ormožu kar s sedmimi goli razlike (26:33).

 

 

 

 

SVIŠ IVANČNA GORICA - JERUZALEM ORMOŽ 26:33 (12:17)

 

 

Ivančna Gorica - Dvorana OŠ, gledalcev: 250, sodnika: Brecelj in Deržek (oba Ajdovščina).

 

Sviš Ivančna Gorica: Marjanovič, Medved, Polak 1 (1), Potokar, Zavodnik 1, Muhovec 3, S. Stopar 7, Pekolj 2, Bučar, Kalabić 4, Slapničar, Marinčič 2, Sašek 3, G. Stopar 1, Sendelbah 2, Šuntajs.

 

Jeruzalem Ormož: Žuran, Belec, Cvetko, Poznič, Kolmanič, Žižek, Kirič, Cvetko 1, Radijkovič 3, Čudič 10 (6), Gregorc 5, Mavrič, Šišmanović 6, Mesarič 2, Rajšp 3, Bogadi 3.

 

Sedemmetrovke: Sviš Ivančna Gorica 3 (1), Jeruzalem Ormož 6 (6).

 

Izključitve: Sviš Ivančna Gorica 12 minut, Jeruzalem Ormož 14 minut.

 

 

Ormožani so sezono odprli s prepričljivo zmago v Ivančni Gorici. Izbranci gostujočega trenerja Saše Praprotnika so bili z izjemo uvodnih minut absolutni gospodarji igrišča, že sredi prvega polčasa so si priigrali pet golov prednosti (11:6), le nekaj minut zatem pa povišali na +7 (15:8). V nadaljevanju niso popustili niti za ped in zlahka osvojili prvi par točk.

 

 

V gostujoči ekipi je bil najbolj učinkovit Bojan Čudič z desetimi goli, kar šest pa jih je dosegel s sedemmetrovk. V polju je blestel Aleš Šišmanović s šestimi zadetki, za gostitelje pa je Simon Stopar dosegel sedem golov.

 

 

Zasedba iz Ivančne Gorice bo v naslednjem krogu gostovala v Sevnici, ormoška pa bo gostila mariborski Branik. Obe tekmi bosta v soboto, 14. septembra.