8. 9. 2013

V Hrpeljah organizirali 12. turnir prijateljstva, ki se ga je udeležila tudi reprezentanca kadetinj (U-17)

Pretekli vikend je ŠD Jadran Bluemarine organiziral že 12. turnir prijateljstva. Na njem bi se morala poleg domačega Jadrana in kadetske reprezentance predstaviti še dekleta iz Umaga, ki pa so udeležbo tik pred zdajci odpovedale. Namesto Umaga je vskočil Naklo-Tržič.

Domačinke in kadetska reprezentanca so se pomerile že na prijateljskem obračunu v petek. Tesno je bilo do rezultata 5:6, nato pa so mlade reprezentantke ušle na 10:5 in že odločile tekmo. Domačinke se niso uspele več približati, na drugi strani pa so reprezentantke še naprej dobro igrale in zadevale iz vseh položajev. Razen obeh vratark je vsaka zadela vsaj enkrat. Najbolje pa se je izkazala Tjaša Stanko, ki je dosegla šest zadetkov. Pri domačinkah je bila najboljša Denise Malec s štirimi.


ŠD JADRAN BLUEMARINE – SLOVENIJA (U-17) 20:32 (6:13, 15:19)

ŠD Jadran Bluemarine: Škamperle, Urbančič, Miklavec M. 2, Vouk 3, Burzanovič, Pavletič 2, Svetelšek, Poles 1, Štavar 2, Malec 4, Šiškovič N., Poplašen S., Maglica 3, Šiškovič K. 1, Miklavec L. 1, Poplašen A 1.

Kadetska reprezentanca Slovenije: Vojnovič, Zelnik 4, Doberšek 2, Čede 1, Bytyqi 1, Kramar 1, Voglar 3, Stanko 6, Frangeš 2, Golob, Borovčak 5, Pišek 5, Abina 2.

Sedemmetrovke: Jadran Bluemarine 5 (4), Slovenija 0

Izključitve: Jadran Bluemarine 4 minute, Slovenija 4 minute

Dan kasneje je sledil še turnir, znova sta se najprej pomerila petkova nasprotnika. Reprezentantke, ki so v jutranjem času opravile dodaten trening, so znova začele bolje in povedle. Domačinke pa jim tokrat niso pustile, da bi jim znova ušle. Prvi polčas se je končal z rezultatom 10:14. V drugem polčasu so reprezentantke znova stopnjevale svojo igro in prišle do druge zaporedne zmage, tokrat z rezultatom 24:31. Tokrat je bila najboljša Jasmina Pišek, ki je dosegla šest zadetkov, na drugi strani pa se je najbolje izkazalaPaula Vouk s sedmimi.


ŠD JADRAN BLUEMARINE – SLOVENIJA (U-17) 24:31 (10:14)

ŠD Jadran Bluemarine: Škamperle, Urbančič 1, Miklavec M. 2, Vouk 7, Pavletič, Svetelšek, Poles 2, Štavar 3, Malec 3, Šiškovič N., Maglica 1, Miklavec L. 1, Poplašen A. 4.

Kadetska reprezentanca Slovenije: Vojnovič, Zelnik, Doberšek 3, Čede 5, Bytyqi 1, Kramar 2, Voglar 3, Stanko 5, Burzanovič, Frangeš 3, Poplašen 3, Šiškovič, Golob, Borovčak 2, Pišek 6, Abina 3.

Sedemmetrovke: Jadran Bluemarine 5 (4), Slovenija 0

Izključitve: Jadran Bluemarine 4 minute, Slovenija 4 minute

Na drugi tekmi turnirja sta se pomerili reprezentanca in gostje iz Nakla-Tržič. Gostje, ki so se predstavile s pomlajeno ekipo, so v prvem polčasu presenetile reprezentantke in z odlično igro vodile večino prvega polčasa. Reprezentantke so uspele izenačiti tik pred koncem polčasa, rezultat je bil 14:14. V drugem delu so za Naklo-Tržič zaigrale nekoliko mlajše rokometašice, ki so del reprezentance starejših deklic (letnik 98). Reprezentantke so to znale izkoristiti in so rutinirano prišle do še tretje zmage. Rezultat ob koncu je bil 31:26. Najboljša strelka pri reprezentantkah je bila znova Jasmina Pišek, ki je zadela osemkrat. Na drugi strani je bila najboljša Ela Kodele s šestimi.


SLOVENIJA (U-17) – RK NAKLO PEKO TRŽIČ 31:26 (14:14)

Kadetska reprezentanca Slovenije: Vojnovič, Zelnik 1, Doberšek 1, Čede 6, Bytyqi 5, Kramar 3, Voglar 1, Stanko 6, Burzanovič, Frangeš 1, Poplašen 1, Šiškovič, Golob, Borovčak 4, Pišek 8, Abina.

RK Naklo Peko Tržič: Fister 1, Vertačnik 1, Praprotnik 1, Gaber, Kodele 6, Likozar, Podobnik, Drnovšek 2, Završnik 5, Košir, Tomše, Fuchs 3, Škerjanc 1, Ražem 3, Akalovič 2, Janežič 1, Setnikar.

Sedemmetrovke: Slovenija 1 (1), Naklo-Tržič 2 (2)

Izključitve: Slovenija 8 minut, Naklo-Tržič 4 minute