18. 9. 2013

Gorenje pred domačimi gledalci na derbiju premagalo Celje Pivovarno Laško s 30:28 (14:15)

Na derbiju tretjega kroga v 1. NLB Leasing ligi za moške sta se v Rdeči dvorani pomerila Gorenje Velenje in Celje Pivovarna Laško. Po dramatični končnici so se zmage veselili rokometaši Gorenja, ki so slavili z dvema zadetkoma razlike, končni izid pa je bil 30:28 (14:15).

 

 

GORENJE VELENJE - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 30:28 (14:15)

 

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 1100, sodnika: Krstič in Ljubič (oba Kozina).

 

Gorenje Velenje: Taletovič, B. Burić, N. Cehte, Medved 1, S. Burić 4, Cingesar, K. Cehte 6, Skube 2, Šoštarič 4, Papež 2, Vrečer, Gams 3, Nosan, Oštir 1, Dujmovič 7 (6), Bećiri.

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek, Mlakar, Marguč 2 (1), Žuran, Janc, Razgor, Skube 6, Poteko 3, Slišković 8, Potočnik, Zelenović 4, Žabič 1, Lekai 2, Žvižej 2.

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 6 (6), Celje Pivovarna Laško 3 (1).

 

Izključitve: Gorenje Velenje 8 minut, Celje Pivovarna Laško 8 minut.

 

 

 

Rokometni posladek in tekma najboljših ekip v državnem prvenstvu se je pred 1100 gledalci razpletla z zmago Velenjčanov. Za obe zasedbi je bil obračun v Rdeči dvorani tudi generalka pred uvodnima tekmama v evropski ligi prvakov: velenjska zasedba bo konec tega tedna na domačem igrišču gostila švedski Halmstad, celjsko pa čaka gostujoči dvoboj s hrvaško ekipo Croatia Osiguranje Zagreb.

 

 

Glavna pretendenta za končno zmago v državnem prvenstvu sta tekmo odprla v "bundesligaškem" slogu, po uvodnem "revolveraškem" spopadu pa je v nadaljevanju taktika vendarle dobila prednost pred občasno brezglavim divjanjem po Rdeči dvorani. A tudi obojestranska nekoliko bolj pozicijska igra ni prevesla tehtnice na eno ali drugo stran, do konca prvega polčasa sta se ekipi vseskozi izmenjavali v vodstvu, nobena pa si ni - bilo je kar 13 izenačenj - priigrala višje prednosti.

 

 

V začetku drugega polčasa sta obe ekipi zapravljali lepe priložnosti kot po tekočem traku. V tem "festivalu napak" so bili malenkost bolj zbrani Celjani, ki so si v 41. minuti po realizirani sedemmetrovki Gašperja Marguča - pred tem sta kazenska strela za Celjane zgrešila Ivan Slišković in Luka Žvižej - ter zadetku Sliškovića povedli z 21:18.

 

 

Velenjčani se niso predali, v 50. minuti so z golom Janeza Gamsa izenačili na 25:25, ob koncu 53. minute pa z golom Senjanina Burića povedli s 27:26, dobri dve minuti pred koncem pa z zadetkom Klemna Cehteta z 28:27. Zadnji žebelj v celjsko krsto je s sedemmetrovke zabil Marko Dujmović za vodstvo z 29:27, na nasprotni strani je Sebastian Skube zmanjšal na 29:28, zadnji zadetek na tekmi pa je dosegel Gorenjev igralec Janez Gams in potrdil zmago s 30:28.

 

 

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Dujmovič s sedmimi, v poraženi pa Slišković z osmimi goli. Celjska ekipa se bo v naslednjem krogu v sredo, 25. septembra, v gosteh pomerila z Ribnico Riko hiše, velenjska pa bo v nedeljo, 29. septembra, gostovala pri trebanjskemu Trimu.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14