19. 9. 2013

Velenjčani v prvem krogu lige prvakov v Rdeči dvorani gostijo švedski Drott Halmstad

V prvem krogu skupine D v evropski ligi prvakov bodo rokometaši Gorenja igrali v domači Rdeči dvorani. V soboto, 21. septembra 2013, ob 20.30 bo njihov uvodni nasprotnik švedski klub Drott Halmstad, ki se je v ligo prvakov uvrstil skozi kvalifikacije.

 

 

Izbranci velenjskega stratega Ivana Vajdla so v generalki za prvi obračun v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju v sredo na kolena položili največjega domačega tekmeca iz Celja, na krilih te nekoliko nepričakovane, a povsem zaslužene zmage pa pričakujejo švedskega prvaka. V Šaleški dolini priznavajo, da o skandinavskemu tekmecu nimajo veliko informacij, v svojem arhivu pa vendarle hranijo nekaj posnetkov sobotnega gosta Rdeče dvorane.

 

 

"O Drottu Halmstadu imamo malo podatkov, a prepričan sem, da bom skupaj s svojimi najtesnejšimi sodelavci moje fante dobro pripravil za sobotni dvoboj," je uvodoma dejal trener Ivan Vajdl in dodal: "Naš cilj je uvrstitev v osmino finala lige prvakov, to pa lahko izpolnimo le z zmagami na našem igrišču. V tem tednu sem si ogledal posnetek tekme Drotta z luksemburškim Eschom, na njej pa se jasno vidi, da švedska ekipa goji tipičen skandinavski rokomet. Moramo preprečiti navezo zunanje vrste in krožnega napadalca, prav tako pa prebiti gibljivo obrambo 6-0 in onemogočiti hitre protinapade."

 

 

Optimistično je razpoložen tudi kapetan velenjskega moštva Niko Medved: "Če se bomo borili tako, kot smo se proti Celjanom, potem ne vidim razloga, da ne bi zmagali. Imamo obris njihove igre in v prvi vrsti moramo popraviti vračanje v obrambo. Večkrat je bilo omenjeno, da je nasprotnik mlad, a s tem se jaz ne bi obremenjeval. Tudi mi smo mladi, zato to ni ključen faktor. Odločala bo dobra igra v obrambi in borbenost. Seveda bodo svoje dodali tudi navijači, ki nam zvesto stojijo ob strani v dobrem in slabem. Upam, da nas bodo tudi tokrat prišli podpreti in nam pomagali do nove zmage."

 

 

 

Med najvidnejšimi igralci sredine generalke proti Celju Pivovarni Laško je bil letošnji novinec v velenjski vrsti Staš Skube, ki je pred sobotnim dvobojem v Šaleški dolini dejal: "Za večino ekipe bo to krstni nastop v ligi prvakov. Zavoljo tega nimamo pravega občutka, tudi ne vemo, kaj lahko pričakujemo, a skupaj s soigralci lahko obljubim igro do zadnjega diha. Če bo vzdušje v soboto zvečer podobno sredinemu obračunu s Celjem, potem lahko v tekmo vstopimo brez strahu. Upam, da bosta točki ostali doma."

 

 

Poleg Gorenja in Drotta Halmstada v skupini D nastopajo še Hamburg (Nemčija), Flesnburg (Nemčija), Aalborg (Danska) in La Rioja (Španija). Švedi so se v glavni del lige prvakov prebili skozi kvalifikacije: na prvi tekmi so na gostovanju pri Eschu v Luksemburgu sicer izgubili s 26:30 (15:17), vendar so na povratni v domači dvorani zmagali kar s 23 zadetki razlike - končni izid je bil 37:14 (19:8).

 

 

Tekma Gorenje Velenje - Drott Halmstad bo v soboto, 21. septembra 2013, ob 20.30. Pravico na slovensko-švedskem obračunu bosta delila Madžara Ferenc Bonifert in Viktor Olah, delegat pa bo Hrvat Josip Posavec.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14