20. 9. 2013

Slovan - Trimo Trebnje 34:28 (16:19)

V tretjem krogu v 1. NLB Leasing ligi so rokometaši Slovana dosegli prvo zmago. Po porazih proti Gorenju in Celju Pivovarni Laško so Ljubljančani v dvorani na Kodeljevem premagali Trimo iz Trebnjega s 34:28 (16:19).

 

 

 

 

 

SLOVAN - TRIMO TREBNJE 34:28 (16:19)

 

 

Ljubljana - Dvorana na Kodeljevem, gledalcev: 300, sodnika: Rižner in Teršek (oba Dol pri Hrastniku).

 

Slovan: Župič, Kastelic, Erak, Matajč, Grojzdek 2, Dobelšek 1, Čemas 3, Malešević, Skušek 5, Kete 4, Pogačnik 5 (3), Škerlak, Lazović 1, Tomšič 4, Vuglač 7.

 

Trimo Trebnje: Korelec, Femec, Radelj 5 (1), Murčehajić, Ratajec 7 (3), Čeh, Ferlin, Skol, Sušin 4, Saje, Rojc 5, Udovič, Ferkulj 2, T. Grandovec 1, Florjančič 3.

 

Sedemmetrovke: Slovan 3 (3), Trimo Trebnje 8 (4).

 

Izključitve: Slovan 4 minute, Trimo Trebnje 0 minut.

 

 

 

Rokometaši Slovana so z zmago nad Trimom prišli do prvih točk v prvenstvu in se odlepili z dna prvenstvene lestvice. Po dveh ničlah proti dvema najboljšima slovenskima kluboma (Gorenje Velenje, Celje Pivovarna Laško) so Ljubljančani prišli do prvega para točk, Trimo pa ostaja pri eni zmagi (Krka) in dveh porazih (Maribor Branik, Slovan).

 

 

Tekmo so rokometaši Slovana sicer začeli nekoliko zadržano, ob polčasu pa so še zaostajali za nasprotnikom za tri zadetke (16:19). Toda v drugem polčasu je prišlo do preobrata na igrišču: iz minute v minuto so se bližali gostom iz Trebnjega, v zadnjih minutah pa povsem prevzeli pobudo v dvorani na Kodeljevem.

 

 

Gostom igra v ključnih trenutkih ni stekla, tako da sta dve točki zasluženo ostali v Ljubljani. Pri domačih je bil s sedmimi zadetki najbolj razpoložen Mario Vuglač, tudi Trimov rokometaš Anže Ratajec je mrežo gostiteljev zadel sedemkrat.

 

 

V četrtem krogu bo Slovan prihodnjo soboto gostoval pri Jeruzalemu iz Ormoža, trebanjski Trimo pa prihodnjo nedeljo gosti vodilno ekipo prvenstva Gorenje iz Velenja.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14