20. 9. 2013

Sviš - Istrabenz Plini Izola 23:26 (9:12)

Rokometaši Sviša iz Ivančne Gorice so v tretjem krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške doživeli tretji zaporedni poraz. Pred domačimi gledalci so izgubili proti ekipi Istrabenz Plini Izola s 23:26 (9:12).

 

 

 

 

 

SVIŠ IVANČNA GORICA - ISTRABENZ PLINI IZOLA 23:26 (9:12)

 

 

Ivančna Gorica - Dvorana OŠ Stična, gledalcev: 250, sodnika: Sok in Lah (oba Ormož).

 

Sviš Ivančna Gorica: Marjanovič, Polak, Potokar 3 (3), Zavodnik 2, Muhovec 3, Medved 1, S. Stopar 6, Pekolj 2, Bučar, Kalabić 1, Strmole, Slapničar, Marinčič, Sašek 4, G. Stopar, Sendelbah 1.

 

Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Jurič, Jelovčan 1, Božič 6 (2), Stepančič 4, Brečko, Čosić 6, Markovič 1, Redžić 2, Vukovič, Smolnik 4 (2), Kević, Radolovich, Vidic 2.

 

Sedemmetrovke: Sviš Ivančna Gorica 3 (3), Istrabenz Plini Izola 4 (4).

 

Izključitve: Sviš Ivančna Gorica 6 minut, Istrabenz Plini Izola 12 minut.

 

 

 

Rokometaši Sviša so tudi v tretjem poskusu ostali brez prvih točk v prvenstvu. Po porazih proti Jeruzalemu Ormožu in Sevnici so morali na domačem igrišču priznati premoč gostom iz Izole, ki imajo po treh tekmah že pet točk (zmagi proti Krškemu in Svišu ter remi z Ribničani).

 

 

Primorci so bili boljši od šestega zadetka naprej, ko so vajeti igre vzeli v svoje roke. Ob polčasu so imeli tri zadetke prednosti (12:9), v nadaljevanju pa so jo podvojili (25:19) in zmagovalec je bil odločen.

 

 

Čeprav so domačini v končnici še uspeli držati priključek, pa jim do konca tekme gostov, ki so zadeli le še enkrat, ni uspelo ujeti. Izola se je s to zmago povzpela pod sam vrh prvenstvene lestvice.

 

 

Pri domačih je bil s šestimi goli najboljši Simon Stopar, v ekipi Istrabenz Plini IZola pa sta po šestkrat zadela Peter Božič in Elvin Čosić.

 

 

V četrtem krogu bo Sviš prihodnjo soboto gostoval pri Krškem, Istrabenz Plini Izola pa gosti Maribor.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14