21. 9. 2013

Ligo prvakov so igralci Celja Pivovarne Laško začeli s porazom na gostovanju v Zagrebu

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so s porazom začeli nastop v letošnji evropski ligi prvakov. V prvem krogu v skupini A so pivovarji gostovali v Zagrebu in proti gostiteljem izgubili z 21:24 (10:13).

ZAGREB - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 24:21 (13:10)

Zagreb - Dvorana Arena Zagreb, gledalcev: 6570, sodnika: Stark in Stefan (oba Romunija).

Croatia Osiguranje Zagreb: Stevanović, Ivić, Marić 3, Mihić, Stepančić, Matulić, Matić, Šprem 2, Sebetić 1, Horvat 4 (1), Šušnja, Sandrk, J. Valčić 4, T. Valčić, Mandalinić 7, Kaleb 3.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek, Mlakar, Marguč 5 (1), Žuran, Janc, Razgor, Skube, Poteko 1, Slišković 4, Potočnik, Zelenović 5, Žabič, Lekai 3, Žvižej 3.

Sedemmetrovke: Croatia Osiguranje Zagreb 1 (1), Celje Pivovarna Laško 1 (1).

Izključitve: Croatia Osiguranje Zagreb 8 minut, Celje Pivovarna Laško 6 minut.

Celjsko-zagrebški dvoboji so v zadnjih letih sila redki in so precej izgubili na šarmu, še vedno prestižni dvoboj nekdanjih velikanov evropskega rokometa pa se je v hrvaški prestolnici končal z zmago gostiteljev s 24:21 (13:10). Celjani bodo naslednjo tekmo igrali v soboto, 28. septembra, ko bodo v domačem Zlatorogu gostili tekmece iz ruskega Sankt Peterburga.

Slovenski podprvaki, ki so v generalki za prvi evropski dvoboj v tej sezoni izgubili v Velenju proti Gorenju, so porazno odprli tekmo v zagrebški Areni. Že po pičlih uvodnih štirih minutah so si - pri tem so imeli igralca manj na igrišču - priigrali zaostanek treh golov (1:4), nato pa je bilo še 2:5.

Izbranci celjskega trenerja Vladana Matića so delovali izgubljeno, v nadaljevanju pa so vendarle zaigrali nekoliko bolje in vzpostavili ravnotežje na igrišču. Z globoko obrambo 5-1 so zaustavili zagrebške napade in v deveti minuti znižali na 4:5, na začetku 16. minute pa je madžarski reprezentant Mate Lekai tekmo postavil v začetno izhodišče (6:6).

A Celjani so po plodnem obdobju spet padli in v 20. minuti po delnem izidu Zagreba s 3:0 znova zaostali za tri gole (6:9). Do konca polčasa so se resda približali na 9:10, v končnici prvega dela pa naredili številne napake in na odmor odšli z zaostankom treh zadetkov (10:13).

Matićevi izbranci so vse možnosti za ugoden izid zapravili na začetku drugega polčasa. Uvod so odigrali naravnost porazno in po sedmih minutah nadaljevanja zaostajali že za šest golov (12:18). Enaka razlika je bila tudi v 50. minuti (16:22), nato še pri 17:23, v končnici tekme pa so Celjani vendarle zaigrali nekoliko bolj učinkovito.

Po dveh zaporednih zadetkih so se Celjani štiri minute pred koncem približali na minus štiri (19:23). Hrvaški prvaki so nato dosegli zadetek za vodstvo s 24:19, toda gostje iz Celja so nato še dvakrat zadeli v polno in iz Zagreba odšli samo s tremi zadetki zaostanka (21:24).

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Gašper Marguč in Nemanja Zelenović, oba sta dosegla po pet golov, pri Zagrebu pa je strelsko izstopal Stipe Mandalinić s sedmimi zadetki.

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14