25. 9. 2013

Velenjčani v četrtek ob 20. uri gostujejo pri aktualnemu evropskemu prvaku HSV Hamburgu

Rokometaši velenjskega Gorenja so dobro začeli evropsko ligo prvakov. Slovenski prvak je v uvodni tekmi skupine D na kolena položil švedski Drott iz Halmstada, v četrtek, 26. septembra, pa bo gostoval pri branilcu prvega mesta - HSV Hamburgu. Tekma se bo začela ob 20. uri.

 

 

V minuli sezoni nekoliko nepričakovani zmagovalec najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini je dobro odprl evropsko sezono. V kvalifikacijskih tekmah za uvrstitev v ligo prvakov je izločil berlinski Füchse, v uvodni tekmi skupine D pa v gosteh premagal špansko zasedo Naturhouse La Rioja s 33:24.

 

 

Slabše mu kaže v domačem prvenstvu, kjer je po nepopolnem šestem krogu na skromnem devetem mestu, ob tekmi manj pa za vodilnim Kielom zaostaja šest točk. Velenjčani so odlično odprli sezono: v elitnem domačem ligaškem tekmovanju so na uvodnih treh tekmah dosegli tri zmage in med drugim premagali tudi najhujše tekmece iz Celja, v soboto pa v Rdeči dvorani ukanili še goste iz Skandinavije.

 

 

"Pred nami je težka preizkušnja, pomerili se bomo z branilcem naslova v ligi prvakov. Zavedamo se moči nemške ekipe, kjer se na zunanjih položajih igra vrti okoli Blaženka Lackovića in Domagoja Duvnjaka, tukaj pa so tudi drugi izjemno kakovostni igralci, kot so Stefan Schröder, Hans Lindberg in mnogi drugi. Na tej tekmi se bomo skušali predstaviti v najboljši luči, vnaprej pa ne nameravamo izobesiti bele zastave," je pred četrtkovo mednarodno tekmo dejal trener velenjske ekipe Ivan Vajdl.

 

 

"Za večino mojih igralcev je bila tekma s Švedi premierna v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Z njihovim pristopom in učinkom sem zadovoljen, tudi z njihovo predstavo. Hkrati pa pričakujem, da bodo moji varovanci na vsaki naslednji tekmi v evropski ligi prikazali še bolj udarno igro," je dodal Vajdl.

 

 

Zasedba iz velenjske ekipe bo po gostovanju v Hamburgu naslednjo mednarodno preizkušnjo imela v nedeljo, 13. oktobra, ko bo znova igrala z nemškim predstavnikom Flensburgom. Vmes bo imela številne obveznosti v domovini: v ligaškem delu se bo pomerila s trebanjskim Trimom in ormoškim Jeruzalemom, v pokalnem tekmovanju pa s sosedom iz Slovenj Gradca. (sta)

 

 

Foto: RK Gorenje Velenje

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14