15. 10. 2013

Velenjčani v četrtem krogu evropske lige prvakov v Rdeči dvorani proti danskemu Aalborgu

V četrtem krogu skupine D v evropski ligi prvakov bodo rokometaši Gorenja odigrali drugo tekmo v domači Rdeči dvorani. Po zmagi proti švedskemu Drottu bodo v sredo, 16. oktobra 2013, ob 19.15 gostili danski Aalborg.

 

 

Zasedba iz Šaleške doline, ki je v uvodnem krogu skupinskega dela lige prvakov na kolena položila švedski Drott iz Halmstada, nato pa klonila na dveh izjemno zahtevnih gostovanjih v Nemčiji (Hamburg, Flensburg), bo gostila enakovredno dansko zasedbo. Ta je na uvodnih treh mednarodnih tekmah v tej sezoni prav tako izgubila oba obračuna z nemškima predstavnikoma, na domačem igrišču pa je premagala špansko ekipo La Rioja.

 

 

V velenjskem taboru se zavedajo pomembnosti tekme, na kateri se bodo pomerili z neposrednim tekmecem za uvrstitev v osmino finala, čeravno na njej ne bodo mogli računati na poškodovanega zunanjega igralca Jerneja Papeža, v ekipo pa se vrača krilni igralec Niko Medved. "Po nedeljskem obračunu v Flensburgu je pred nami izjemno zahtevna tekma. Upam, da nas poraz v Nemčiji ni preveč prizadel, čeravno na tekmi z Aalborgom znova ne bomo nastopili v polni postavi. Na Papeža ne moremo računati, Medved se počasi vrača, rahlo pa je poškodovan Luka Dobelšek in še nekateri nosilci naše igre," je dejal Gorenjev trener Ivan Vajdl.

 

 

"Aalborg je zelo kakovostna ekipa, predvsem na zunanjih položajih, kjer ima številne dobre strelce, kot so Nicolai Nygaard Pedersen, Martin Larsen, Morten Andreas Slundt in Šved Johan Mikael Jakobsson. Upam, da jih bomo znali zaustaviti in prikazali kakovostno obrambo, ki bo iztočnica za naše bliskovite nasprotne napade in 'lahke' gole. Veliko težje bo prebiti postavljeno dansko obrambo 6-0," napoveduje trener Vajdl.

 

 

Strateg slovenskih državnih prvakov se zaveda pomembnosti obračuna z Aalborgom, prav tako pa tudi vseh ostalih tekem v Rdeči dvorani. "Če se hočemo uvrstiti v osmino finala, potem moramo dobiti vse tekme na domačem igrišču, predvsem z neposrednimi tekmeci za napredovanje. Upam, da bomo imeli ustrezno podporo tudi na tribunah, kajti na teh zahtevnih tekmah so gledalci izjemno pomemben člen," priznava trener Vajdl.

 

 

Velenjsko zasedbo po obračunu z Aalborgom naslednja mednarodna preizkušnja čaka 16. novembra, ko bo gostovala pri španski ekipi Naturhouse La Rioja. Vmes bo igrala tekme na domačem prizorišču, nekoliko daljši premor na mednarodnem klubskem prizorišču pa bo zavoljo prvega dela kvalifikacij za nastop na SP 2015. Slovenija se bo konec oktobra doma pomerila s Švico, v začetku novembra pa v gosteh z Ukrajino.

 

 

Tekma Gorenje - Aalborg bo v sredo, 16. oktobra 2013, ob 19.15 v Velenju. Pravico na slovensko-danskem klubskem obračunu bosta delila Rusa Jevgenij Zotin in Nikolaj Volodkov, delegat pa bo Makedonec Marjan Načevski.

 

 

 

Foto: Spletna stran SG Flensburg-Handewitt

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14