16. 10. 2013

Liga prvakov: Gorenje v četrtem krogu proti Aalborgu doživelo tretji poraz v skupini D

V četrtem krogu v skupini D v evropski ligi prvakov so rokometaši Gorenja doživeli zaporedni tretji poraz. Pred domačimi gledalci v Rdeči dvorani v Velenju so slovenski državni prvaki izgubili proti danskemu Aalborgu s petimi zadetki razlike, končni izid pa je bil 25:30 (11:15).

 

 

GORENJE VELENJE - AALBORG 25:30 (11:15)

 

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 1500, sodnika: Zotin in Volodkov (oba Rusija).

 

 

Gorenje Velenje: Taletović, B. Burić, N. Cehte 1, S. Burić 3, Cingesar, K. Cehte 6, Skube 8, Golčar 2, Šoštarič 1, Vrečar, Dobelšek, Gams, Nosan, Oštir, Dujmovič 3 (1), Bećiri 1.

 

 

Aalborg: Kappelin, Erevik, Pedersen 3, Slundt 8, Krejberg, Tvedten 7 (1), Sa. Jensen, Bagersted 3, St. Jensen, Larsen 7, Engelbrecht, C. Jensen 1, Barud 1.

 

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 4 (3), Aalborg 1 (1).

 

 

Izključitve: Gorenje Velenje 4 minute, Aalborg 4 minute.

 

 

 

Po porazih v Hamburgu (32:41) in Flensburgu (31:35) so Velenjčani prvič v tej sezoni klonili na domačem parketu, mero pa so jim vzeli tekmeci iz danskega Aalborga. Slovenski prvaki, ki so v uvodnem krogu v Rdeči dvorani premagali tekmece iz švedskega Halmstada (35:33), so si po porazu proti Dancem malce zagrenili boj za uvrstitev v osmino finala v ligi prvakov.

 

 

V Rdeči dvorani se je na izjemno pomembnem dvoboju z neposredni tekmeci za uvrstitev v osmino finala zbralo kar lepo število gledalcev, ki pa niso bili deležni dobre predstave svojih ljubljencev. Zdesetkani Danci, ki so zaradi številnih poškodb v Šaleško dolino pripotovali le s 13 igralci in brez vseh treh desnih zunanjih igralcev, so bili že v uvodnih desetih minutah absolutni gospodarji velenjskega parketa.

 

 

Mlahava velenjska igra v obrambi ter nepremišljeni streli v napadu - ob tem jim je paral živce tudi vratar Ole Erevik s sijajnimi posredovanji - so jih že po desetih minutah pripeljali v silno neprijeten položaj. Pri zaostanku z 2:6 pa je domači trener Ivan Vajdl zahteval minuto odmora.

 

 

Velenjčani so po njej prikazali veliko lepši obraz, z zagrizeno igro so se brezkompromisno podali v lov za tekmeci in jih v 16. minuti praktično ujeli (6:7). Toda nato so znova zaigrali neodgovorno in po izključitvi Luke Dobelška dve minuti pozneje zaostali za tri gole (6:9).

 

 

V nadaljevanju se je pravočasno prebudil ideolog domače ekipe Staš Skube, njegove drzne poteze so botrovale izenačenju v 22. minuti (9:9). A končnica prve polovice tekme v Šaleški dolini pa je minila v znamenju danske ekipe, ki je znova bogato unovčila številna nihanja v igri Gorenja in na odmor odšla s prednostjo štirih golov (15:11).

 

 

Začetek drugega polčasa je prav tako minil v znamenju gostov, ki so z dolgimi napadalnimi akcijami in pravočasnimi zadetki parali živce gostiteljev. Domači strateg Vajdl je s pogostimi menjavami skušal najti udarno zasedbo, a nobena "alternativa" ni prinesla kakovostnega premika v velenjski igri.

 

 

V drugem polčasu je njihov zaostanek vseskozi znašal od treh do petih golov, tega primanjkljaja pa navkljub trudu niso zmogli ogroziti, kaj šele nadoknaditi. Pomembni točki sta tako romali na Dansko, naslednjo tekmo na mednarodnem prizorišču pa bodo slovenski prvaki zavoljo reprezentančne akcije igrali šele 16. novembra, ko bodo gostovali pri španski ekipi Naturhouse La Rioja.

 

 

V domači ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Staš Skube in Klemen Cehte. Prvi je dosegel osem, drugi pa šest golov.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14