17. 10. 2013

Slovenske rokometašice začenjajo kvalifikacije za nastop na EP 2014 proti Švedski in Srbiji

Ženska članska reprezentanca Slovenije začenja s kvalifikacijami za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Hrvaškem leta 2014. Ekipa selektorice Marte Bon bo prvo tekmo v kvalifikacijski skupini 5 odigrala v sredo, 23. oktobra 2013, ob 19.15, ko bo gostovala na Švedskem.

 

 

V kvalifikacijski skupini 5 sta poleg Švedske in Slovenije še Srbija in Švica. Slovenke se bodo v sredo, 23. oktobra 2013, v Helsingborgu pomerile s Švedinjami, v nedeljo, 27. oktobra 2013, ob 18. uri pa bodo v ljubljanski dvorani Tivoli gostile reprezentanco Srbije.

 

 

Slovenske rokometašice so nazadnje na velikem tekmovanju nastopile na evropskem prvenstvu na Danskem leta 2010, nekaj let pred tem in zatem pa niso imele vidne vloge na mednarodnem prizorišču. Še največji uspeh so dosegle na letošnjih sredozemskih igrah v turškem Mersinu, kjer so osvojile odličje srebrnega leska. Slovenija je na turškem turnirju nastopila z najboljšimi igralkami, najbolj kakovostne sredozemske reprezentance (Črna gora, Srbija, Španija in Hrvaška) pa bolj ali manj brez svojih udarnih igralk.

 

 

Slovenska selektorica Marta Bon je na sredozemskem turnirju prednost namenila igri in manj končnemu rezultatu. Najbolj jo je razveselilo, da so njene varovanke sprejele njeno rokometno filozofijo in prikazale hitre, drzne in igrive predstave, ki jih bodo skušale nadaljevati tudi na veliko zahtevnejši reprezentančni sceni, kot so kvalifikacije za EP 2014.

 

 

Naše rokometašice imajo v skupini 5 nižji rokometni rating od Švedinj in Srbkinj. Tega se dobro zaveda tudi Bonova, ki bo uvodne priprave za sredino tekmo s Švedinjami zavoljo nedeljskih obveznosti rokometašic Krima Mercatorja v evropski ligi prvakinj v francoskem Metzu opravila šele v ponedeljek, nekaj več pripravljalnega časa pa bo imela za nedeljski obračun s Srbkinjami.

 

 

Uvodni trening slovenske izbrane vrste bo v ponedeljek, 21. oktobra 2013, ob 11. uri v dvorani na Kodeljevem v Ljubljani. Isti dan bo še en trening z začetkom ob 17.30, naslednji dan v jutranjih urah pa bodo igralke in člani reprezentančnega vodstva z letalom odpotovali proti Švedski.

 

 

V torek, 22. oktobra 2013, bodo slovenske rokometašice na prizorišču tekme v Helsingborgu opravile še en trening, naslednji dan pa jih ob 19.15 čaka tekma z reprezentanco Švedske.

 

 

 

VABLJENE IGRALKE:

Priimek Ime Klub
ČERENJAK Katja Krka Novo mesto
FERFOLJA Teja GEN-I Zagorje
GREGORC Sanja GEN-I Zagorje
GROS Ana Thüringer (Nemčija)
HRNČIČ Lara Veplas Velenje
IRMAN Neli GEN-I Zagorje
JANKOVIĆ Alja Celje Celjske mesnine
JERIČEK Nina Nimes (Francija)
KOREN Alja ETV Erdi (Madžarska)
KRHLIKAR Lina Celles-sur-Belle (Francija)
LAZOVIĆ Barbara Krim Mercator
MARINČEK Miša Krim Mercator
MAVSAR Tamara Krim Mercator
MITRUŠEVSKA Neža GEN-I Zagorje
PELIKAN Maxim Eva Celje Celjske mesnine
PETRINJA Ana Cetate DevaTrans (Romunija)
STEFANIŠIN Sergeja Krim Mercator
ŠON Maja Nimes (Francija)
VIDIC Urška Krka Novo mesto
ZEC Branka Vulkan Ladies (Nemčija)
ZRNEC Maja Krim Mercator

VODSTVO REPREZENTANCE:

Priimek Ime Funkcija
BON Marta selektorica
BREGAR Uroš pomočnik
POTRATA Andrej fizioterapevt
KVALIFIKACIJE ZA EP 2014 - ŽENSKE