20. 10. 2013

Zanimiv derbi 5. kroga 1. A DRL za ženske je pripadel GEN-I Zagorju

Zagorjanke so v derbiju kroga gostile Celjanke in dosegle visoko zmago, ki jih tako še naprej ohranja na prvem mestu lestvice. Mlade Celjanke so se gostiteljicam dobro upirale predvsem v prvem polčasu.

 

GEN-I  Zagorje – Celje Celjske mesnine               25:16 (11:8)

ZAGORJE   - Športna dvorana. 150 gledalcev. Sodnika: Nahtigal in Smolko.

GEN- I ZAGORJE: Pikl , Zubak ; Mrmolja 1, Smajlovič, Rebolj 5, Ugrin, Okleščen 3, Bratec, Ferfolja 3, Golčar, Valjavec, Gregorc 3, Ljubas 5, Mitruševska 5. Trener: Bojan Voglar.

CELJE CELJSKE MESNINE: Hrovatič, Mocič, Zupanči, Vrček S., Regner 1, Hren 3, Perič, Pišek, Krebs 1, Jankovič 3,  Pelikan 1, Palir, Privšek, 2, Vrček A. 3, Klakočer 2. Trener: Rajko Begovič.

Sedemmetrovke: GEN-I Zagorje 5 (3), Celje Celjske mesnine 5 (2).

Izključitve: GEN-I Zagorje 6, Celje Celjske mesnine 8 minut.

 

To je bila zelo solidna predstav ekip, ki krojita vrh slovenske lige.  V uvodnih minutah je bila nervoza očitna na obeh straneh, v 10. minuti je bilo denimo le 2:2, v vratih Celjank pa je blestela vratarka Hrovatičeva. Po njeni zaslugi so gostje povedle z 8:7 in domači trener Voglar je bil prisiljen zahtevati minuti odmora. Po njej so Zagorjanke z delnim izidom 4:1 prevzele pobudo in prišle do vodstva s tremi zadetki razlike.

V nadaljevanju so gostiteljice zaigrale bolj čvrsto v obrambi in po petem zadetku Ljubasove je bilo v 42. minuti že 19:10, kar je pomenilo, da je bil odpor Celjank zlomljen.

(dl)