20. 10. 2013

Gorenje - Istrabenz Plini Izola 37:22 (17:12)

Gorenje, aktualni državni prvak, tudi po sedmem krogu v 1. NLB Leasing ligi ostaja neporaženo. Velenjčani so pred domačimi gledalci visoko premagali gostujočo ekipo Istrabenz Plini Izola s 37:22 (17:12).

 

 

 

 

 

GORENJE VELENJE - ISTRABENZ PLINI IZOLA 37:22 (17:12)

 

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 300, sodnika: Klančar in Parezanovič (oba Ribnica).

 

 

Gorenje Velenje: Taletovič, B. Burić, N. Cehte 2, Medved 8 (3), S. Burić, Cingesar 1, K. Cehte 3, Skube 3, Golčar 9, Šoštarič 5, Papež, Vrečer, Dobelšek, Gams, Nosan 2, Oštir, Dujmovič, Bećiri 2.

 

 

Istrabenz Plini Izola: Gregorič, R. Jelovčan, Kevič, Zorič-Stepančič, Božič 6 (3), J. Jelovčan 1, Brečko 2, Markovič 2, Smolnik 5, Vidic 1, Jurič 1, Redžić 3.

 

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 4 (3), Istrabenz Plini Izola 5 (3).

 

 

Izključitve: Gorenje Velenje 6 minut, Istrabenz Plini Izola 8 minut.

 

 

 

Velenjčani so sredi tega tedna doživeli boleč poraz proti danskemu Aalborgu v ligi prvakov, v sedmi tekmi državnega prvenstva pa so dosegli sedmo zmago in na vrhu lestvice prehiteli prav tako še neporaženi mariborski Branik.

 

 

Slovenski prvaki so vse dvome o zmagi razrešili v začetku drugega polčasa, ko so si že v peti minuti nadaljevanja priigrali deset golov prednosti (22:12), v nadaljevanju pa z nespremenjenim strelskim ritmom dosegli svojo drugo najbolj prepričljivo zmago v tem prvenstvu. Tekmece iz Izole so danes ugnali z razliko v golih +17, medtem ko so Ormožane v petem krogu premagali s +21.

 

 

V velenjski vrsti sta bila strelko najbolj učinkovita Rok Golčar in Niko Medved. Prvi je dosegel devet, drugi osem golov, pri gostih pa je Peter Božič dosegel šest zadetkov.

 

 

Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Krškem, izolska pa bo gostila Celje Pivovarno Laško. Obe tekmi bosta v sredo, 23. oktobra.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14