20. 10. 2013

Rokometašice Krima Mercatorja proti Metzu doživele prvi poraz v letošnji ligi prvakinj

V tretjem krogu v letošnji evropski ligi prvakinj so rokometašice Krima Mercatorja doživele prvi poraz. Krimovke so v skupini C po dveh zaporednih zmagah gostovale pri Metzu v Franciji in izgubile z 20:21 (7:12).

 

 

METZ - KRIM MERCATOR 21:20 (12:7)

 

 

Metz - Dvorana Les Arenes, gledalcev: 3500, sodnika: Cohen in Peretz (oba Izrael).

 

 

Metz: Prudhomme 3, Kamto 4, Zaadi 2, Bulleux, Baudouin 4 (2), Horaček, Broch, Ranikova, Andrjušina, Pidpalova 1, Dangueuger, Ognjenović 2 (1), Gonzales 2, Luciano 2, Kpodar, Liščević 1.

 

 

Krim Mercator: Stefainišin, Tolnai, Marinček, Piedade, Wörz 1, Mavsar 3 (1), Bulatović 1, Lazović 1, Torstensson 3, Irman 6, Penezić 2, Krpež 2 (2), Zrnec, Manea 1, Vizitiu.

 

 

Sedemmetrovke: Metz 4 (3), Krim Mercator 4 (3).

 

 

Izključitve: Metz 8 minut, Krim Mercator 8 minut.

 

 

 

Kljub dejstvu, da ima Krim daleč najmočnejši igralski kader v skupini C, pa si je v Metzu privoščil predstavo, kakršne najbrž niti najbolj pesimistični pristaši ljubljanskega kluba niso pričakovali. Metz, ki je dotlej izgubil obe tekmi v ligi prvakinj, je slavil prvo zmago, bolj kot ne pa je jasno, da so se gostje premagale kar same z izrazito slabo igro v napadu. Najboljša strelka krimovk je sicer bila Neli Irman s šestimi goli.

 

 

Tiselj je tekmo začel s standardno postavo, v vratih je bila Talida Tolnai, na krilih Tamara Mavsar in Katarina Krpež, zunanje igralke so bile Anđela Bulatović, Andrea Penezić in Barbara Lazović, krožna napadalka pa Daniela Piedade. In čeprav se je zdelo, da je ta postava in tudi celotna Krimova ekipa po zmagi v prejšnjem krogu proti Leipzigu dvignila raven igre, se to v prvem polčasu ni pokazalo.

 

 

Še več, Krim je odigral enega najslabših polčasov v zadnjem obdobju, posebej katastrofalna je bila igra v napadu. Ljubljančanke so dosegle zgolj sedem zadetkov v pol ure. Igra je bila prepočasna, brezidejna, z veliko napakami, s streli večinoma z neizdelanih položajev, za nameček pa je bila med vratnicama Metza razpoložena še češka vratarka Barbora Ranikova.

 

 

Da vse ni v redu v Krimovi igri, je bilo videti že kmalu po začetku, ko so domače povedle z 2:0 v tretji in s 6:3 v 11. minuti - in to ob igralki manj na igrišču. Tudi te dvominutne kazni so odigrale svojo vlogo, Krim, ki se ni znašel niti ob igri z igralko ali dvema več, je prvi polčas končal z osmimi minutami, Metz s šestimi. Tiselj je rotiral in iskal razpoloženo postavo, a je ni našel.

 

 

V 14. minuti so domače povedle z 8:4, v 17. minuti pa že z 9:4. Sledila je minuta odmora gostujočega stratega, ki pa ni prinesla nikakršne spremembe na igrišču. Krim je bil še vedno anemičen v napadu, v obrambi pa so ga domače igralke nekajkrat lepo izigrale in držale zanesljivo prednost do konca polčasa.

 

 

V drugi polčas so gostje vstopile malce drugačne volje, odločneje so zaigrale v obrambi, po desetih minutah pa prednost Metza znižale na 14:12, potem ko je zadela Neli Irman v 40. minuti. Ista igralka je minuto pozneje (še vedno vse prej kot vrhunski) Krim pripeljala povsem blizu Francozinjam (13:14).

 

 

V 46. minuti so slovenske prvakinje končno ujele domačo ekipo, ki tudi ni posebej blestela, za 15:15 je zadela Linnea Torstensson. Nato pa nov padec - glede na kakovostni kader neprepoznavnega - Krima v črno luknjo, pojavile so se nove napake v napadu, slabi streli, posledica pa nov pobeg Metza (19:16).

 

 

Prednost je dvakratnim evropskim prvakinjam uspelo še enkrat izničiti, vendar je zelo slaba predstava tokrat pač terjala davek. Metz je končnico odigral za odtenek bolj zbrano (tudi francoska ekipa je sicer naredila veliko napak) in prišel do svoje prve zmage, čeprav je Neli Irman petnajst sekund pred koncem zadela za 20:21.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2013/14