23. 10. 2013

Ribnica Riko hiše - Jeruz. Ormož 41:30 (24:16)

Ribničani so v osmem krogu v 1. NLB Leasing ligi že četrtič zapustili igrišče s popolnim točkovnim izkupičkom. Tokrat so premagali igralce Jeruzalema Ormoža z enajsti mi zadetki razlike - bilo je 41:30 (24:16).

RIBNICA RIKO HIŠE - JERUZALEM ORMOŽ 41:30 (24:16)

Ribnica - Športna dvorana, gledalcev: 200, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje).

Ribnica Riko hiše: Klarič, Perovšek, Abrahamsberg 2, Markovič 4, Fink 4, Leban 10 (1), Nosan 11 (2), Merhar, Batinič 2, Pucelj 5, Grebenc 2, Henigman 1, Atanasov, Omahen.

Jeruzalem Ormož: Žuran, Belec, Cvetko, Poznič, Topolovec 1, Poznič 2, Mavrič 1, Čudič 10 (2), Bogadi 6, Gregorc 3 (1), Peček 4, Šišmanović 2, Mesarič 1, Biček-Cvetko.

Sedemmetrovke: Ribnica Riko hiše 3 (3), Jeruzalem Ormož 3 (3).

Izključitve: Ribnica Riko hiše 8 minut, Jeruzalem Ormož 4 minute.

Rokometaši iz Ormoža so se Ribničanom upirali do 15. minute, nato pa so domači že do prvega polčasa tekmo odločili v svojo korist in prišli do četrte prvenstvene zmage. Najboljši strelec tekme je bil Blaž Nosan, ki je zadel 11-krat iz 13 poizkusov, na drugi strani je Bojan Čudič dosegel deset golov.

Ekipi sta izmenično gole dosegali do 10:10, nato pa so domači le zaigrali v višji prestavi. V 20. minuti so vodili s 15:12, do konca prvega polčasa pa napravili delni izid 9:2 in si pred nadaljevanjem priigrali lepo prednost.

V prvih 12 minutah drugega dela so dosegli osem zadetkov, ob treh Ormožanov pa je bil zmagovalec znan. Prednosti Ribničani niso zapravili, kljub nekoliko bolj izenačeni zadnji četrtini tekme pa so domači slavili visoko zmago.

Ribniška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala pri novomeški Krki, ormoška pa bo gostila Sevnico. Obe tekmi bosta v soboto, 26. oktobra.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14