26. 10. 2013

V drugem krogu kvalifikacij za EP 2014 za ženske v nedeljo v Tivoli prihaja reprezentanca Srbije

Po porazu na gostovanju na Švedskem (25:30) čaka žensko člansko reprezentanco Slovenije druga tekma v kvalifikacijah za anstop na EP 2014. Nasprotnik slovenskih rokometašic bo v nedeljo, 27. oktobra 2013, ob 18. uri v Hali Tivoli izbrana vrsta Srbije.

 

 

"Takšno reprezentanco, kot je Švedska, lahko premagaš le, če igraš s presežki. S presežki bi mi lahko igrali, če bi se zares dobro pripravili. Jaz sem sicer potihoma računala, da nam bo mogoče kaj uspelo na "horuk", a nam ni. Vseeno mislim, da je to eden boljših rezultatov, kar se tiče tekem Slovenije proti Švedski," je po vrnitvi iz Helsingborga ocenila selektorica slovenske reprezentance Marta Bon.

 

 

Bonova je bila z igro na Švedskem kar zadovoljna, slabši del pa je bila obramba: "Kar je bilo dobrega, je bilo to, da smo zadevali z vseh igralnih položajev približno uravnoteženo. Toda v obrambi smo delovali slabše, kot si želimo in kot verjamem, da smo sposobni. V tem delu igre lahko delujemo bistveno boljše in imamo prave igralke za to. Prepričana sem, da lahko na treningih do tekme s Srbijo obrambo popravimo in dvignemo na precej višji nivo."

 

 

Srbija je na prvi tekmi v skupini 5 na domačem igrišču v Vrnjački Banji visoko premagala Švico z 32:21 (15:6), najučinkovitejše pa so bile Lojpurjeva (7 zadetkov), Damnjanovićeva in Krpeževa (po 4). "V zadnjem času je srbska reprezentanca v velikem vzponu in ima vse, kar imajo veliki. Ima kakovosten igralski kader, ki je vajen igrati težke mednarodne tekme, prav tako pa tudi igralke, ki so vajene zmagovati v zadnjem obdobju," opozarja selektorica Bonova.

 

 

Poleg tega Bonova opozarja še na nekaj: "Ker sodeluje pri organizaciji velikih tekmovanj, ima Srbija tudi veliko podpori s strani EHF in IHF, kar na žalost ni nezanemarljivo. Vse skupaj pomeni, da nas čaka zelo težka preizkušnja. V naši igri je naša glavna težava naslednja: če postavimo igralke za najboljši napad, nam zmanjka igralka na položaju trojke v obrambi 6-0, ki jo največ uporabljamo v zadnjem času."

 

 

Kljub temu je Bonova optimistično razpoložena pred dvobojem s favorizirano Srbijo: "Te stvari v igri poudarjam zaradi tega, ker opravljamo eno ali dve menjavi v fazi napad-obramba, kar seveda posledično vpliva na hitrost igre. Kljub temu z vsakim treningom opažam, da boljše delujemo tudi v fazi obrambe in istočasno upam, da bo to dovolj za čim boljši nastop na nedeljski tekmi proti reprezentanci Srbije."

 

 

Tekma Slovenija - Srbija bo v nedeljo, 27. oktobra 2013, ob 18. uri v Ljubljani. Sodila jo bosta Hrvata Matija Gubica in Boris Milošević, delegat pa bo Makedonec Kamer Metalari.

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA EP 2014 - ŽENSKE