27. 10. 2013

Miša Marinček: Tudi Slovenija ima vrhunske igralke; Alja Koren: Šle bomo na glavo za zmago

V drugem krogu skupine 5 v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu 2014, ki ga bosta gostili Madžarska in Hrvaška, se bo ženska reprezentanca Slovenije pomerila s Srbijo. Tekma bo v nedeljo, 27. oktobra 2013, ob 18. uri v Tivoliju v Ljubljani, v domačem taboru pa vlada optimizem.

 

 

"Tekma proti Švedski ni bila na takšni ravni, kot smo igrale na sredozemskih igrah v Turčiji. Želele smo si zmage, a očitno je bil samo en skupen trening vendarle premalo. Pozna se, da moramo biti dlje časa skupaj, da potem pokažemo dobro predstavo na igrišču. Rezultat iz Helsingborga je zadovoljiv, a želele smo si še kaj več," se sredine tekme in poraza na Švedskem (25:30) spominja slovenska vratarka Miša Marinček.

 

 

Švedinje so si že v prvem polčasu priigrale visoko prednost, ki je Slovenke niso več uspele izničiti. "Slabo smo začele, nato pa je bilo težko loviti visok zaostanek. V drugem polčasu smo se jim sicer približale na minus tri, a za kaj več nam je v odločilnih trenutkih zmanjkalo moči in nekaj discipline v igri, saj smo naredile preveč tehničnih napak," ocenjuje Marinčkova.

 

 

Na prvi domači kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na EP 2014 bo nasprotnik Srbija. "Gre za reprezentanco, ki ima nekaj vrhunskih igralk, a ima jih tudi Slovenija. Ekipi se med seboj dobro poznata, zato večjih skrivnosti skorajda ne more biti. Največ bo odvisno od dnevne forme, vsaj manjša prednost za našo reprezentanco pa bi moralo biti domače igrišče," napoveduje vratarka reprezentance Slovenije.

 

 

Krilna igralka Alja Koren je na Švedskem dosegla štiri zadetke, a je bilo tudi to premalo za morebiten uspeh proti Skandinavkam. "Po slabem začetku, ki je bil odločilen tudi za končni razplet, smo ves čas lovile Švedinje, a nam je zmanjkalo časa in energije. V igri smo ves čas imele vzpone in padce, kar pomeni, da ni bilo konstantnosti," je dejala Alja Koren.

 

 

"To, da smo imele pred tekmo samo le en skupni trening, se je v igri malce poznalo. Toda to ne sme biti glavni izgovor za poraz na Švedskem. Odločilno je bilo dejstvo, da smo slabo odprle tekmo, a kljub porazu smo ostale prava in homogena ekipa. Igralke smo dobre prijateljice in lahko rečem, da smo kot velika rokometna družina," opisuje slovenska reprezentantka Korenova.

 

 

Članica madžarskega kluba Erd bo tudi proti Srbiji eno glavnih orožij naše reprezentance. "Dale bomo vse od sebe, šle bomo na glavo, da pridemo do zmage. Vsaj na papirju je srbska reprezentanca močnejša od slovenske, saj je že večkrat dokazala, da spada v evropski vrh. Vendar sem prepričana, da smo sposobne pripraviti presenečenje in premagati Srbijo," meni Korenova.

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA EP 2014 - ŽENSKE