16. 11. 2013

Rokometaši Gorenja v evropski ligi prvakov proti La Rioji v gosteh izgubili v dramatični končnici

V petem krogu skupine D v evropski ligi prvakov so rokometaši Gorenja izgubili proti La Rioji v Španiji v dramatični končnici z 31:34 (13:15). Velenjčani so tako doživeli četrti zaporedni poraz, La Rioja pa je dosegla prvo zmago.

 

 

NATURHOUSE LA RIOJA - GORENJE 34:31 (15:13)

 

 

Logrono - Športna dvorana, gledalcev: 2600, sodnika: Badura in Ondogrecula (oba Slovaška).

 

 

Naturhouse La Rioja: Martinez, Goncalves 7, Arrieta 2, Velasco, Tjumencev 3, Jimenez 3, Aguinagalde, Patrianova 4, Garabaya, Ramiro, Tolmos, Masachs, Rodriguez 2, Fernandez 10, Romero 3.

 

 

Gorenje Velenje: Taletović, Cehte, Medved 3, S. Burić 3, B. Burić, Cehte 5, Skube 7, Golčar, Šoštarič 5, Papež 4, Vrečar 2, Gams, Nosan 1, Oštir, Dujmovič 1.

 

 

Sedemmetrovke: Naturhouse La Rioja 7 (7), Gorenje Velenje 2 (1).

 

 

Izključitve: Naturhouse La Rioja 2 minuti, Gorenje Velenje 8 minut.

 

 

 

Rokometaši velenjskega Gorenja so po enomesečnem premoru znova stopili na mednarodno prizorišče. Po treh zaporednih porazih so v Logrono pripotovali nekoliko oslabljeni, saj so manjkali poškodovani Luka Dobelšek, Darko Cingesar in Kristian Bečiri, po napeti končnici pa sta točki ostali v Španiji.

 

 

Španci so tekmo začeli za odtenek bolje kot Velenjčani. Ko so slednji vzpostavili ravnotežje na igrišču, sta ekipi izmenično dosegali zadetke, nobena pa si ni priigrala prednosti več kot gola. Do rezultata 5:6 so rokometaši Gorenja polovico zadetkov dosegli iz protinapadov.

 

 

Izbranci Ivana Vajdla so sredi prvega polčasa vodili z 8:7, imeli priložnost, da pridejo do dveh zadetkov prednosti, ki je niso izkoristili, po dveh golih La Rioje pa so bili gosti znova v zaostanku. Velenjčani niso izkoriščali ponujenih priložnosti, z nekaj obrambami se je izkazal tudi Jorge Martinez Martinez, po 10:10 v 20. minuti pa so bolje zaigrali domači.

 

 

Gostitelji so tik pred polčasom vodili s 15:11, a so Velenjčani pred odmorom zadeli še dvakrat, uspešna pa sta bila Mario Šoštarič in Marko Dujmovič. V drugem delu so slovenski državni prvaki hitro ujeli priključek, izenačili na 17:17, v 37. minuti pa prvič na tekmi vodili za dva gola (20:18).

 

 

Prednost Velenjčanov je narasla kar na štiri zadetke (22:18). Toda po delnem izidu La Rioje s 4:0 za ekipo sta bili moštvi znova poravnani (22:22), izenačeno pa je bilo tudi deset minut pred koncem (26:26). Španci so nato uspešno izkoriščali slabo obrambo tekmecev, pri 30:28 pa je kazalo, da bodo domači zlahka zmagali.

 

 

Toda Velenjčani se niso vdali, Mitja Nosan je v 56. minuti zadel za izenačenje, zatem pa je Senjamin Burić tri minute pred koncem tekme poskrbel za minimalno vodstvo ekipe iz Šaleške doline. Nato Velenjčani niso znali izkoristiti prednosti igralca več, ko pa je Niko Medved zapravil strel s sedmih metrov, je bilo upanja bolj ali manj konec. Španci so dosegli nekaj zadetkov v seriji in slavili prvo letošnjo zmago.

 

 

Prvi strelec tekme je bil Angel Perez Fernandez z desetimi goli, v velenjski vrsti je Staš Skube zadel sedemkrat.

 

 

 

Staš Skube, rokometaš Gorenja: "Sem jezen in razočaran nad sabo in nad ekipo. Imeli smo jih na kolenih, a smo na koncu ostali praznih rok. Začetek tekme je bil malo slabši, prav tako pa smo nekako tipali nasprotnika, za katerega smo ugotovili, da je premagljiv. Ob polčasu smo se dogovorili, da gremo še močneje v tekmo in to v prvih desetih minutah nadaljevanja tudi uresničili. Sledile so zastreljane priložnosti, za katere mislim, da so bile ključne. Namesto da bi odšli na pet zadetkov prednosti, smo dopustili, da se nam približajo. Za ligo prvakov smo še malo zeleni, a vseeno komaj čakam na povratno tekmo, da jim vrnemo milo za drago."

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14