16. 11. 2013

Zagorjanke na povratni tekmi tretjega kroga pokala EHF lovijo sedem golov zaostanka

Igralke ekipe GEN-I Zagorje bodo v nedeljo, 17. novembra 2013, ob 17. uri v domači dvorani odigrale povratno tekmo tretjega kroga evropskega pokala EHF proti slovaškemu klubu Iuventa Michalovce. Slovakinje so na prvi tekmi zmagale z 31:24.

 

 

Na prvi tekmi na Slovaškem bi lahko Zagorjanke iztržil precej ugodnejši izid, saj so ob koncu prvega polčasa zaostajale samo za zadetek (13:14). Toda v nadaljevanju je ekipa trenerja Bojana Voglarja precej popustila in na koncu izgubila kar s sedmimi goli razlike.

 

 

"V prvem polčasu smo delovali kot ekipa, čeprav nam sodniški kriterij ni šel na roko. Na žalost pa smo drugi polčas odigrali katastrofalno. Ne spomnim se, kdaj smo nazadnje delovali tako nemočno. Karkoli smo naredili, je bilo napačno. Na koncu smo imeli kar 24 tehničnih napak, kar je za takšen nivo tekmovanja absolutno preveč," je o tekmi na Slovaškem povedal Bojan Voglar, trener ekipe GEN-I Zagorje.

 

 

Kljub visokemu zaostanku s tekme v mestu Michalovce (za tamkajšnji klub igra tudi Slovenka Laura Garič) so v taboru slovenskih podprvakinj optimistično razpoloženi pred povratnim dvobojem v Zagorju. Eden izmed razlogov je tudi vrnitev v ekipo Sanje Gregorc (po poškodbi kolena - na Slovaškem je sicer skušala pomagati ekipi, a ni šlo), kar pomeni, da se Teja Ferfolja vrača na svoj položaj v zunanji liniji.

 

 

Optimizem potrjujejo tudi besede trenerja Vogalrja. "Prepričan sem, da tako slabe predstave ne moremo več ponoviti. Večkrat smo pogledali posnetek prve tekme in dobro analizirali slovaško ekipo. Če bomo od prve minute zaigrali maksimalno angažirano in zbrano, lahko zmagamo. Z nekaj športne sreče pa lahko tudi nadoknadimo sedem zadetkov zaostanka s prve tekme," napoveduje trener Voglar.

 

 

Tekma GEN-I Zagorje - Iuventa Michalovce bo v nedeljo, 17. novembra 2013, ob 17. uri. Sodila jo bosta Ukrajinca Anatolij Miščuk in Valerij Rožkov, delegat pa bo Hrvat Siniša Rudić.

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA ŽENSKE - SEZONA 2013/14