17. 11. 2013

Na povratni tekmi pokala EHF Zagorjanke premagale Slovakinje s plus šest, a izpadle

Na povratni tekmi tretjega kroga evropskega pokala EHF so igralke ekipe GEN-I Zagorje premagale slovaški klub Iuventa Michalovce s 27:21 (14:9). Kljub temu so Zagorjanke izpadle, kajti Slovakinje so bile v skupnem seštevku obeh tekem boljše le za gol (52:51).

 

 

GEN-I ZAGORJE - IUVENTA MICHALOVCE 27:21  (14:9)

 

 

Zagorje ob Savi - Športna dvorana, gledalcev: 800, sodnika: Miščuk in Rožkov (oba Ukrajina).

 

 

GEN-I Zagorje: Pikl, Mrmolja 2, Rebolj 3, Ugrin 10, Okleščen, Perić, Bratec, Ferfolja 2, Zubak, Jeglič, Golčar, Valjavec, Gregorc, Ljubas 8, Mitruševska 2.

 

 

Iuventa Michalovce: Kiridžić , Holešova, Piskayova, Marković, Szöllösiova 5, Rebičova 9, Vargova, Gubikova, Gerič, Hornakova 1, Wollingerova, Oslovska, Trebuhova 4, Medvedova 1, Kovaličkova 1.

 

 

Sedemmetrovke: GEN-I Zagorje 7 (7), Iuventa Michalovce 2 (2).

 

 

Izključitve: GEN-I Zagorje 6 minut, Iuventa Michalovce 8 minut.

 

 

 

Slovenske podprvakinje so prejšnjo soboto na prvi tekmi v gosteh izgubile s sedmimi zadetki razlike (31:24). Pred domačimi gledalci so imele priložnost, da nadoknadijo visok zaostanek: zmagale so sicer s šestimi goli prednosti (27:21) in v skupnem seštevku za zadetek ostale brez napredovanje v tem evropskem tekmovanju.

 

 

Rokometašice iz Zagorja so na Slovaškem na prvi tekmi doživele hud poraz, na povratni tekmi pa so bile zelo blizu preobratu. Že po prvem polčasu so bile na dobri poti, saj so ga dobile za pet golov, v 38. minuti so vodile že za osem golov, na koncu pa jim je vendarle zmanjkalo nekaj sreče za preboj nadaljnje tekmovanje.

 

 

Slovaške igralke so se izbrankam Bojana Voglarja na štiri gole zaostanka približale v 49. minuti (16:20), še bližje so bile pet minut pred koncem, ko je bilo 22:19. V zaključku so Zagorjanke vendarle nekoliko pobegnile, toda premalo in napredovanja so se veselile gostje.

 

 

Najboljša strelka je bila domača igralka Pia Ugrin z desetimi goli, osem jih je dodala Ivana Ljubas, na drugi strani jih je devet dosegla Marianna Rebičova.

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA ŽENSKE - SEZONA 2013/14