23. 11. 2013

Mariborčani na prvi tekmi tretjega kroga pokala EHF visoko izgubili proti Tatranu na Slovaškem

Na prvi tekmi tretjega kroga evropskega pokala EHF je Maribor Branik gostoval pri Tatranu na Slovaškem in visoko izgubil. Tekma v Prešovu se je končala z zmago gostiteljev s 34:26 (19:14), povratna pa bo v nedeljo, 1. decembra, v Mariboru.

TATRAN PREŠOV - MARIBOR BRANIK 34:26 (19:14)

Prešov - Mestna dvorana, gledalcev: 2500, sodnika: Krkačev in Kolevski (oba Makedonija).

Tatran Prešov: Krupa, Verkić, Rabek 3, Hruščak, Hrstka 1, Krok 1, Kristopans 7, Radčenko 2, Tumidalsky 1, Urban 6 (2), Čip, Guzy, Pejović 6, Krzysztofik 1, Antl 6 (2), Paleš.

Maribor Branik: Škalički, Vran, Čudič, Štefanič, Malinović, Žmavc, Jamnik, Poklar 3, Razgor 9 (4), Kodrin, Hrastnik 1, Fidel 1, Zarabec 5, Kleč 2, Sok 5.

Sedemmetrovke: Tatran Prešov 4 (4), Maribor Branik 5 (4).

Izključitve: Tatran Prešov 2 minuti, Maribor Branik 12 minut.

Mariborski rokometaši so v minuli sezoni pustili globoke sledi v skupinskem delu pokala EHF, v tej pa jim grozi, da bodo ostali brez nastopa v drugem najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Na gostovanju pri kakovostnih Slovakih, ki so petkrat nastopili v skupinskem delu lige prvakov, so visoko izgubili za osem golov, pred njimi pa je še povratna tekma, ki bo v nedeljo, 1. decembra, v dvorani Tabor.

Obračun v Prešovu je minil v prevladi domače zasedbe, ki je imela vse niti igre v svojih rokah. Mariborska ekipa si navkljub trudu in želji ni priigrala boljšega izhodišča pred povratnim dvobojem v štajerski prestolnici.

Izbranci trenerja Marke Šibile se proti telesno močnejšim gostiteljem niso znašli in si hitro priigrali visok zaostanek (4:9, 5:11). V 24. minuti so se sicer približali na minus ena (11:12), a je končnica prvega polčasa - tudi zavoljo sijajnih posredovanj vratarja Svetislava Verkića, ki je zgolj v prvi polovici tekme zbral 14 obramb - zaostali za pet golov (14:19).

Slovaki so jim že v 35. minuti ušli na osem zadetkov prednosti (23:15), enaka razlika je bila tudi pet minut kasneje (25:17). Slovaki so visoko prednost zadržali do konca tekme (največja je znašala kar 10 zadetkov), predvsem učinkoviti pa so bili v obdobjih, ko so imeli igralca več, ob tem pa so Mariborčani naredili številne tehnične napake.

V mariborski ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Simon Razgor z devetimi goli, Miha Zarabec in Tadej Sok sta prispevala po pet zadetkov.

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14