23. 11. 2013

Pivovarji v dramatični končnici samo korak do velike senzacije na gostovanju v Veszpremu

V šestem krogu skupine A v evropski ligi prvakov so bili igralci Celja Pivovarna Laško na gostovanju v Veszpremu le korak do velike senzacije. Pivovarji so na Madžarskem v dramatični končnici izgubili le z golom razlike, končni izid pa je bil 26:27 (10:13).

 

 

VESZPREM - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 27:26 (13:10)

 

 

Veszprem - Dvorana Veszprem Arena, gledalcev: 5000, sodnika: Cohen in Peretz (oba Izrael).

 

 

Veszprem: Fazekas, Alilović, Gulyas 3, Ivancsik G. 1, Schuch, Ivancsik T. 6 (4), Ruesga 2, Ilić 4 (2), Jamali 1, Ugalde 4, Chema Rodrigez 2, Terzić, Sulić 4, Pešić, Ligetvari, Gyene.

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek, Marguč 6 (2), Žuran, Janc, Razgor 2, Ranevski, Skube 7, Poteko 2, Slišković, Potočnik, Zelenović 6, Žabič, Lekai 2, Žvižej 1.

 

 

Sedemmetrovke: Veszprem 9 (6), Celje Pivovarna Laško 4 (2).

 

 

Izključitve: Veszprem 8 minut, Celje Pivovarna Laško 12 minut.

 

 

Rdeči karton: Poteko (Celje Pivovarna Laško, 53. minuta).

 

 

 

Slovenski podprvak se je v najbolj rokometnem mestu na Madžarskem predstavil v lepi luči in prikazal veliko boljšo predstavo kot pred tednom dni, ko je v Celju izgubil s 26:31, na koncu pa vendarle ostal brez točk. V razburljivi tekmi so se pripeljali v položaj, da v rokometno vročem Veszpremu osvojijo zlata vredno točko.

 

 

A je David Razgor zapravil sedemmetrovko za neodločen izid za 27:27. Celjani so v mestu v bližini Blatnega jezera tako doživeli četrti poraz, gostitelji pa so dosegli šesto zmago in so na prvem mestu v skupini A.

 

 

Celjsko ekipo po porazih z Vespremom že konec prihodnjega tedna čaka izjemno pomembna preizkušnja, saj bo gostila hrvaško zasedbo Croatia Osiguranje Zagreb, obračun z neposredno tekmico za uvrstitev v osmino finala pa se bo v soboto, 30. novembra, v dvorani Zlatorog pričel ob 20.30.

 

 

Na začetku ni kazalo na tako razburljiv razplet, Madžari so se - tudi v odsotnosti svojega najboljšega moža in rokometnega milijonarja Laszla Nagyja - v uvodni četrtini dobesedno poigravali s Celjani. Ti so si že po pičlih desetih minutah priigrali štiri gole zaostanka (2:6), le dve minuti pa se je na stropu "sestrske dvorane iz Celja" na semaforju zasvetil zaostanek 2:7. Gostujočemu trenerju Vladanu Matiću ni preostalo nič drugega, kot da je zahteval minuto odmora.

 

 

A nadaljevanje ni bilo nič boljše, Celjani so naredili številne osnovnošolske napake in zapravljali strele iz lepih položajev ter v 14. minuti zaostali z 2:8. Madžare je prepričljiv začetek uspaval, njihova vnema ni bila več na najvišji ravni, kar so slovenski podprvaki s pridom izkoristili in po zaostanku s 6:12 v končnici prvega dela prikazali učinkovito predstavo ter znižali na 10:12, na velik odmor pa odšli z zaostankom treh golov (10:13).

 

 

Rokometaši iz mesta ob Savinji so v drugem polčasu vendarle pokazali zobe, na obzorju je bil celo eden najbolj senzacionalnih razpletov v skupinskem delu lige prvakov. Matićevi izbranci so grizli in se borili do zadnjih atomov moči, ta pristop pa se jim je obrestoval. V 51. minuti so prek Gašperja Marguča izenačili na 22:22, le minuto kasneje pa je tragični junak dvoboja Razgor povišal na 23:22.

 

 

Veszpremska Arena je v sami končnici doživela še nekaj rokometnih pretresov. V 56. minuti je Marguč zastreljal sedemmetrovko, Matićevi izbranci pa so dve minuti pred koncem zaostajali za tri gole (24:27). A se niso predali, v pičlih tridesetih sekundah so dosegli dva gola in znižali na 26:27, ob tem pa je Matevž Skok ubranil sedemmetrovko Momirju Iliću.

 

 

Celjani so v zadnjem napadu - z igralcem več na igrišču - lepo "raztegnili" gostitelje in si po prekršku za sedemmetrovko nad Razgorjem pripeljali v položaj, da v Veszpremu osvojijo točko. A odgovornosti niso prevzeli izkušeni celjski rokometaši, temveč Razgor, ki je bil v izteku igralnega časa nenatančen in točki sta ostali na Madžarskem.

 

 

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Sebastian Skube s sedmimi goli, Nemanja Zelenović in Gašper Marguč sta dosegla po šest zadetkov.

 

 

Vladan Matić, trener Celja Pivovarne Laško: "Zelo žal mi je. Imeli smo možnost za veliko točko na koncu po naši veliki borbi. A nekdo zgoraj je očitno želel, da temu ni tako. Upam, da se nam bo to vrnilo že na naslednjih tekmah s Slovanom, Zagrebom in Velenjem. Prav tako upam in verjamem, da to na nas ne bo vplivalo negativno, temveč nas bo vzdignilo, nam dalo voljo, željo in moč, da Celje odpeljemo tja, kamor smo si zastavili. To je med šestnajst v ligi prvakov in do obeh domačih naslovov. Na naš slabši začetek danes je malce vplivala trema, ko pa smo se zbrali, je bilo to resnično dobro in bil sem ponosen, da sem del te ekipe."

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14