30. 11. 2013

Celjani v sedmem krogu lige prvakov v dvorani Zlatorog spravili na kolena Zagrebčane

V sedmem krogu skupine A v evropski ligi prvakov so rokometaši Celja Pivovarne Laško osvojili tretji par točk. Po zmagah proti ruskemu St. Peterburgu in ukrajinskemu Zaporožju so Celjani v domačem Zlatorogu spravili na kolena Zagreb s 26:20 (14:11).

 

 

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - ZAGREB 26:20 (14:11)

 

 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 5000, sodnika: Brunovsky in Canda (oba Slovaška).

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (3 obrambe), Skok (3 obrambe), Blagotinšek, Mlakar 2, Marguč 6 (1), Žuran, Janc, Razgor, Skube 4, Poteko 1, Slišković 6, Potočnik, Zelenović 3, Žabič, Lekai 3, Žvižej 1.

 

 

Zagreb: Stevanović (5 obramb), Ivić (5 obramb), Marić 3, Mihić, Stepančić 2, Matulić 1, Šprem 1, Čorić 1, Šebetić, Horvat 5 (1), Šandrk 3, J. Valčić 2, T. Valčić, Mandalinić 1, Obranović 1, Kaleb.

 

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 1 (1), Zagreb 2 (1).

 

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10 minut, Zagreb 4 minute.

 

 

 

Celjska zasedba je v zadnji mednarodni tekmi v tem koledarskem letu na domačem igrišču ugnala hrvaškega prvaka iz Zagreba in se približala uvrstitvi v osmino finala v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini. Po obračunu v Zlatorogu bo nastopil več kot dvomesečni premor zavoljo evropskega prvenstva na Danskem leta 2014 in prvega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Katarju leta 2015.

 

 

Po teh dveh reprezentančnih akcijah celjsko ekipo februarja prihodnje leto čakajo še tri tekme v ligi prvakov: z ruskim Sankt Peterburgom in nemškim Rhein-Neckar Löwnom bo igrala v gosteh, z ukrajinskim Zaporožjem pa doma.

 

 

Slovenski podprvak je na dosedanjih sedmih tekmah premagal Croatio Osiguranje Zagreb, Sankt Peterburg in Motor iz Zaporožja ter dvakrat klonil proti madžarskemu Veszpremu, po enkrat pa z Rhein-Neckar Löwnom in Zagrebom. V skupini A vodi Veszprem s 14 točkami, Rhein-Neckar Löwen jih je zbral 11, Zaporožje sedem, Celje Pivovarna Laško šest, Zagreb Croatia Osiguranje štiri, Sankt Peterburg pa je brez točk.

 

 

Po dveh začetnih izenačenjih (1:1 in 2:2) proti Zagrebu so pivovarji v deveti minuti prvič povedli s plus dva (4:2), sredi prvega polčasa pa so prednost podvojili (8:4). Enaka razlika je bila tudi v 18. minuti, ko so gostitelji zadeli za 9:5 z igralcem več (izključen je bil Tonči Valčić), toda kmalu je razlika povsem splahnela.

 

 

Z delnim izidom 5:1 so 23-kratni prvaki Hrvaške pet minut pred koncem prvega polčasa izenačili na 10:10, potem ko je krilni igralec Zlatko Horvat dosegel že svoj peti zadetek. Na nasprotni strani sta bila najučinkovitejša Ivan Slišković in Gašper Marguč (po štiri), končnica prvega dela pa je spet pripadla Celjanom. Dosegli so štiri zadetke zapored in povedli s 14:10, gostje pa so na odmor odšli z zaostankom 11:14.

 

 

V drugem polčasu je prvi zadetek padel šelel po dobrih sedemih minutah igre (za 15:11 je zadel Mate Lekai), do 44. minute pa je vsaka od ekip dosegla le po dva gola. Pivovarji so igrali fantastično v obrambi, kar se je kmalu poznalo tudi na rezultatu. Slišković je v 49. minuti s svojim šestim zadetkom poksrbel za prvo prednost s petimi goli razlike (18:13).

 

 

Zagrebčani so se zadnjič nevarneje približali sedem minut pred koncem, ko so zaostajali samo za tri (17:20). Toda ekipa trenerja Vladana Matića je na krilih fantastičnega vzdušja v polnem Zlatorogu v zadnjem delu povsem dotolkla goste in se jim maščevala za poraz v Zagrebu (21:24).

 

 

V treh minutah so slovenski podprvaki s tremi goli zapored naskok podvojili (od 20:17 na 23:17), dodatno navdušenje pa sta s cepelinom za 22:17 povzročila Marguč in Sebastian Skube. Za najvišjo razliko sedmih zadetkov je v 58. minuti poskrbel Lekai in na semaforju je bilo 25:18. Enak minus so imeli Zagrebčani tudi na začetku zadnje (19:26), potem se je tudi Luka Žvižej, ki je opravil vrhunsko delo v obrambi, vpisal med strelce.

 

 

Vladan Matič, trener Celja Pivovarne Laško: "Pred tekmo sem fantom umirjeno dejal, da moramo odigrati odlično v obrambi, kar nam je v popolnosti uspelo. Imeli smo nekaj težav v napadu, ki pa smo jih reševali s fantastično igro in borbenostjo v obrambi. Prejeli smo le dvajset zadetkov, kar govori samo zase. In tako moramo tudi nadaljevati, tudi že v sredo na derbiju proti Gorenju."

 

 

Vid Poteko, igralec Celja Pivovarne Laško: "Uspelo nam je narediti tisto, kar smo si pred tekmo zastavili. Z močno obrambo smo prisilili nasprotnika k napakam, nato pa z nekaj zadetki iz (pol)proti napadov doseči lahke zadetke. Delali smo manj tehničnih napak in igrali na dolge napade, s čimer smo ves čas držali rezultat pod nadzorom. V drugem delu igre smo še malo stisnili in tekmo mirno z želeno razliko pripeljali do konca."

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14