20. 10. 2014

Klemen Cehte znova na seznamu Borisa Deniča

Selektor slovenske moške reprezentance Boris Denič skupaj s svojimi najtesnejšimi sodelavci že pripravlja strategijo za svetovno prvenstvo v začetku prihodnjega leta v Katarju. Bližnji kvalifikacijski tekmi proti Slovaški in Latviji za nastop na EP 2016 na Poljskem sta del tega pripravljalnega procesa.

 

 

Slovenija se bo s Slovaško pomerila 29. oktobra v Kopru, z Latvijo pa 1. novembra v Dobeleju. V skupini 3 nastopa še Švedska, kvalifikacijski tekmi z močno skandinavsko izbrano vrsto bosta na sporedu konec aprila in v začetku maja prihodnje leto, zadnja dvoboja v skupinskem delu z Latvijo in Slovaško pa v prvi polovici junija prihodnje leto. Na sklepni turnir na Poljskem se bosta prebili prvo in drugouvrščena reprezentanca iz skupine 3.

 

 

Denič je za bližnji kvalifikacijski tekmi pod zastavo poklical 21 igralcev, med njimi pa je tudi povratnik Klemen Cehte. Po Deničevem mnenju si je levi zunanji igralec moštva Pays D'Aix - ne glede na nekatere nesporazume iz preteklosti - mesto znotraj reprezentance zaslužil zaradi dobrih predstav v francoskem prvenstvu.

 

 

"Na mojem seznamu ni presenetljivih imen. V reprezentanco sem povabil igralce, ki jim zaupam in verjamem, edina novost je Klemen Cehte. S svojimi igrami v Franciji si je zaslužil vpoklic v reprezentanco, ki ga v tem trenutku potrebuje. Upam, da bo sprejel poziv in postal resen del zdajšnje ekipe," je na novinarski konferenci na sedežu zveze dejal Boris Denič.

 

 

Slovenija ne skriva, da navzlic nekaterim poškodbam na uvodnih dveh tekmah želi iztržiti štiri točke, po mnenju Deniča pa je trenutno najbolj problematičen položaj na mestu levega zunanjega. "Nastopa Mačkovška in Skubeta, ki bo danes opravil magnetno resonanco, sta še vedno vprašljiva. Morebitno vrzel na tem položaju moramo zapolniti na drugačen način. Ena od rešitev je Cehte. Upam, da bo zgrabil priložnost in ponovno zaigral za reprezentanco," je dejal selektor.

 

 

Poleg Skubeta in Mačkovška imata zdravstvene težave tudi Uroš Zorman in Dragan Gajić, prav vsi igralci pa se bodo udeležili priprav na Obali, ki se bodo začele 26. oktobra. Le Jure Natek, Marko Bezjak in Primož Prošt bodo prišli dan kasneje zavoljo klubskih obveznostih v Nemčiji. (sta)

 

 

 

SEZNAM VABLJENIH IGRALCEV:

Priimek Ime Klub
BEZJAK Marko SC Magdeburg (Nemčija)
BOMBAČ Dean MOL Pick Szeged (Madžarska)
BUNDALO Uroš Tremblay (Francija)
CEHTE Klemen PAYS Aix (Francija)
DOLENEC Jure Montpellier AHB (Francija)
FERLIN Klemen Gorenje Velenje (Slovenija)
GABER Matej Montpellier AHB (Francija)
GAJIĆ Dragan Montpellier AHB (Francija)
KAVTIČNIK Vid Montpellier AHB (Francija)
MAČKOVŠEK Borut Montpellier AHB (Francija)
MARGUČ Gašper MKB MVM Veszprem (Madžarska)
MIKLAVČIČ David Celje Pivovarna Laško (Slovenija)
NATEK Jure SC Magdeburg (Nemčija)
PROŠT Primož Frisch auf Göppingen (Nemčija)
RAZGOR Simon HC Meškov Brest (Belorusija)
SKUBE Sebastian Bjerringbro-Silkeborg (Danska)
ŠKOF Gorazd HBC Nantes (Francija)
ŠPILER David HC Meškov Brest (Belorusija)
ZORMAN Uroš Vive Targi Kielce (Poljska)
ŽVIŽEJ Luka Celje Pivovarna Laško (Slovenija)
ŽVIŽEJ Miha Fenix Toulouse (Francija)

VODSTVO REPREZENTANCE:

Priimek Ime Funkcija
DENIČ Boris selektor
ČOTAR Bojan pomočnik selektorja
FERJAN Primož fizioterapevt
RANT ROOS Žan maser
DJURIČ Sašo zdravnik
STANIČ Radivoje tehnični vodja
MOHORIČ Uroš vodja reprezentance
KVALIFIKACIJE ZA EP 2016 - MOŠKI