18. 10. 2014

Ljubljana – ŽURD Fikon Koper 22:25 (13:11

Četrti krog državnega prvenstva so odprle rokometašice Ljubljane in Kopra. Ljubljančanke še vedno lovijo prvo zmago, ki pa se vztrajno izmika. Danes so bile v prvem polčasu blizu manjšega presenečenja, ob lepi igri so po tridesetih minutah vodile z 13:11.

Sledil pa je črn uvod v drugi del tekme. Ljubljančanke so na prvi zadetek čakale vse do 43. minute, na drugi strani so Primorke dosegle šest zadetkov in ušle na 13:17. Urša Sačer je nato vendarle dosegla nov zadetek, a gostje so bile v naletu in še naprej polnile mrežo nasprotnic. Najvišjo prednost so dosegle v 44. minuti, ko so vodile z rezultatom 14:20.

Znova so se prebudile mlade Ljubljančanke, a bližje kot na -2 ni šlo. Tekma se je končala z 22:25, pri domačinkah sta se strelsko najbolje izkazale Adrijana Černivec in Natalija Kundija, ki sta dosegli po pet zadetkov. Kristina Petrinja je za Koprčanke dosegla osem zadetkov.

V petem krogu Ljubljančanke čaka gostovanje v Mariboru (26. oktober ob 16. uri), Koprčanke bodo dan prej gostile Žalec (25. oktober ob 19.uri).

Ljubljana – ŽURD Fikon Koper   22:25 (13:11)

Ljubljana – Dvorana Galjevica, 50 gledalcev, sodnika: Backović in Parezanović.

Ljubljana: Černetič, Prepeluh, Sačer 3, Abina 2, Petauer 1, Čačič, Zof 1, Černivec 5, Gregorc, Nosan, Kundija 5, Beganovič, Oder 3, Balič 2.

Ž.U.R.D. Fikon Koper: Borjančič 3, Bajić 1, Munda, Gojkovič 5, Čeh, Likar, Petrinja 8, Križanec, Fidel, Udovič 3, Zorko, Fink, Bytyqi 2, Cuder Skrlič 3.

Sedemmetrovke: Ljubljana 3 (2), Koper 7 (6)

Izključitve: Ljubljana 2 minuti, Koper 2 minuti