25. 10. 2014

Krimovke proti nepredvidljivim Nemkam v nedeljo v drugem krogu evropske lige prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja so navkljub nekaterim dvomom sijajno odprle evropsko ligo prvakinj. Na uvodni tekmi so na kolena položile tradicionalne tekmice iz avstrijskega Hypa z 32:20, v nedeljo, 26. oktobra 2014, pa bodo ob 14.30 gostovale v Leipzigu v Nemčiji.

 

 

Izbranke Marte Bon so po uvodni zmagi nad Hypom pridobile določeno mero samozavesti, kar je zagotovo dobrodošlo pred pomembnim obračunom v vzhodni Nemčiji, kjer jih čakajo neposredne tekmice za drugo mesto v skupinskem delu. Nemke so slabo odprle nastope na mednarodni sceni, v ruskem Volgogradu so visoko izgubile z 19:27, a Bonova opozarja, da gre za kakovostno in nepredvidljivo ekipo, ki v tej sezoni igra po sistemu toplo-hladno.

 

 

"Na uvodni tekmi lige prvakinj se je vse razpletlo po našem scenariju, naš naslednji tekmec pa bo povsem drugačen. V tem trenutku je zagotovo kakovostnejši od Hypa, je pa res, da je v tej sezoni prikazal različna obraza. Na kvalifikacijskem turnirju za ligo prvakinj je povsem zasenčil madžarski Ferencvaros in prikazal vrhunsko predstavo v vseh segmentih igre. Leipzig je slabo začel skupinski del lige prvakinj, v Volgogradu doživel visok poraz, a po prvih lastovkah je vendarle zelo težko ocenjevati pomlad," je na novinarski konferenci dejala trenerka Marta Bon.

 

 

"Nemška ekipa že dolgo časa igra v nespremenjeni kadrovski zasedbi. Imajo veliko kakovostnih igralk, ton igre pa ji daje poljska reprezentantka Karolina Kudlacz. Gre za izkušeno igralko, ki zna voditi in odločati tekme, v obrambi ji bomo zagotovo posvetili največ naše pozornosti. Nemška ekipa igra zelo raznovrstno v obrambi, od 6-0, 5-1 in 5+1, glede obojestranskih taktičnih prijemov se zagotovo obeta zelo zanimiva tekma," je o nemški ekipi povedala Bonova.

 

 

Dobrega razpleta na nedeljski tekmi v Nemčiji se nadeja tudi Tamara Mavsar, ki je dejala: "Visoka zmaga Dinama nad Leipzigom nas ne sme zavesti. Prepričana sem, da se bodo Nemke pred domačimi gledalci hotele prikazati v drugačni luči in osvojiti prvi par točk. Če bomo ponovile našo predstavo proti Hypu in izpilile še nekatere detajle v naši igri, potem verjamem v naš uspeh."

 

 

Krimovke, ki ne morejo računati na poškodovano Aljo Koren, so se na deveturno pot z avtobusom odpravile po petkovem dopoldanskem treningu. Pravico na nedeljskem dvoboju v mestu, kjer so leta 2004 osvojile evropski superpokal, pa bosta delili romunski sodnici Cristina Nastase in Simona Raluca Stancu. (sta)

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2014/15