1. 11. 2014

Rokometašice Krima Mercatorja zmagovito zapustile Volgograd

Rokometašice Krima Mercatorja so v tretji tekme sezone v lige prvakinj v ruskem Volgogradu presenetljivo premagale tamkajšnji Dinamo Sinaro s 26:25 (13:15). Po domači zmagi nad Hypom in porazu v Leipzigu so Krimovke ugnale še favorizirano ekipo skupine A.

 

 

DINAMO SINARA - KRIM MERCATOR 25:26 (15:13)

 

 

Volgograd - Športna dvorana Dinamo, gledalcev: 1500, sodnici: Antić in Jakovljević (obe Srbija).

 

 

Dinamo Sinara: Sedojkina, Černova, Milova, Golikova, Kočetova 6 (1), Frolova, Gače 3, Fanina 1, Akopjan 4, Dmitrijeva 4, Danšina, Vedekina 3, Čopikjan 2, Peče, Kušnjir, El Ghaoui 2.

 

 

Krim Mercator: Petruhina, Arcjukovič 2, Luković 1, Čečkova, Mavsar 3, Bak, Hrnčič 2, Goudjo 1, Stefanišin, Bajramoska 8, Marinček 1 (1), Omoregie 3, Lambevska, Koren 5, Jankovič, Gregorc.

 

 

Sedemmetrovke: Dinamo Sinara 3 (1), Krim Mercator 2 (1).

 

 

Izključitve: Dinamo Sinara 8 minut, Krim Mercator 8 minut.

 

 

 

Po domači zmagi nad Hypom ter porazu v Leipzigu so se Ljubljančanke odpravile v Rusijo in proti favorizirani skupine A iztržile drugo zmago. Pa na začetku dvoboja ni kazalo na tak razplet, saj so domače v sedmi minuti že vodile s 7:0, pet golov razlike pa je bilo tudi v 12. minuti (10:5).

 

 

Devet minut pozneje je Makedonka Marjeta Bajramoska, ki je bila z osmimi goli prva strelka tekme, po delnem izidu 3:0 za slovenske prvakinje znižala na 10:12. Pol minute pred koncem polčasa je kapetanka Tamara Mavsar zgrešila sedemmetrovko, a odbito žogo nato pretvorila v končni izid prvega dela, ki so ga dobile domačinke za dva gola.

 

 

Krimova vratarka Miša Marinček sicer ni začela tekme, potem pa je nanizala deset obramb v prvem delu in tudi v drugem polčasu zaustavljala številne strele tekmic. Slovenske predstavnice, ki so tudi v drugem delu nadaljevale z dobro obrambo iz druge polovice uvodnega polčasa, so nekaj časa lovile prvo izenačenje po izidu 1:1.

 

 

Prvi je uspelo Celjanki Alji Koren, povratnici v ekipo, ki je zadela v 42. minuti za 19:19. Bajramoska je po nekaj izenačenjih v 51. minuti poskrbela za prvo vodstvo Krima (25:24). Belorusinja Lilija Arcjukovič je že v naslednjem napadu povišala razliko na dva zadetka. Krimovkam nekaj minut pozneje z igralko več ni uspelo povišati prednosti, so pa zato kljub številčni prednosti dobile gol in izid 25:26 je obetal razburljivo končnico.

 

 

Do konca nobeni ekipi ni uspelo več zadeti, zadnjo priložnost so imele gostiteljice deset sekund pred zaključkom, ko je strel Ane Kočetove, s šestimi goli prvo strelko domače vrste, ubranila Marinčkova. Slednja je bila osrednja osebnost tekme, ob dveh ubranjenih sedemmetrovkah je tudi prispevala zadetek.

 

 

Izbranke Marte Bon se bodo na povratni tekmi z Dimanom pomerile že v nedeljo, 9. novembra, ko bodo ob 19. uri v Ljubljani odigrale tekmo 4. kroga. Pred nadaljevanjem so Ljubljančanke druge na lestvici skupine, tako kot vodilni Leipzig imajo štiri točke, Dinamo na tretjem mestu jih ima tri.

 

 

Nova okrepitev rokometašic Krima Mercatorja je postala 25-letna francoska reprezentantka Allison Pineau. "Želimo si, da bi bila Alison Pineau ena izmed nosilk igre Krima Mercatorja v prihodnosti. Pineaujeva se odlično znajde na vseh zunanjih položajih ter hkrati velja za eno najboljših obrambnih igralk," so zapisali pri ljubljanskem klubu.

 

 

V dosedanji karieri je Pineaujeva igrala za ekipe Issy Pariz, Metz, Valceo in Vardar. Leta 2009 je bila na izboru IHF proglašena za najboljšo igralko na svetu. (sta)

 

 

Foto: Uroš Pihner/RK Krim Mercator

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2014/15