15. 11. 2014

Rokometašice Krima Mercatorja klonile proti Hypu v Avstriji

Rokometašice Krima Mercatorja so v 5. krogu lige prvakinj izgubile proti Hypu Niederösterreichu v gosteh s 25:29 (14:13). Izbranke Marte Bon bodo naslednjo tekmo, zadnjo v skupinskem delu, igrale v petek, 21. novembra, ko bodo v Stožicah gostile Leipzig.

HYPO NIEDERÖSTERREICH - KRIM MERCATOR 29:25 (13:14)

Maria Enzersdorf - Dvorana Südstadt, gledalcev: 630, sodnika: Igor in Aleksej Covalciuc (oba Moldavija).

Hypo Niederösterreich: Belik, Dedić 1, Lerant 4, Goričanec 5, Budečević, Musalem Araos, Wess, Sanko, Mauler 6, Kaiser, Hajgato, Rotis-Nagy, Ačimović 11 (5), Costa, Gomes da Rocha.

Krim Mercator: Arcjukovič 1 (1), Jurič, Luković 3, Čečkova, Mavsar 4 (1), Bak, Hrnčič 3, Goudjo 1, Stefanišin, Bajramoska 8, Marinček, Omoregie 1, Koren 2, Jankovič 1, Gregorc 1, Pavlova.

Sedemmetrovke: Hypo Niederösterreich 5 (5), Krim Mercator 3 (2).

Izključitve: Hypo Niederösterreich 10 minut, Krim Mercator 6 minut.

Rokometašice Krima so na prvi medsebojni tekmi v sezoni Hypo premagale za kar 12 golov, pred gostovanjem na Dunaju so tako varovanke Marte Bon razmišljale zgolj o dveh točkah. Zavedale so se, da morajo napraviti čim manj tehničnih napak, a je bilo teh danes preveč.

Ljubljančanke so v prvem polčasu še nadzorovale potek tekme, čeprav si več kot dva gola prednosti niso priigrale, v drugem delu pa so ob številnih napakah zapravile preveč napadov, kar je Hypo izkoristil in zasluženo slavil, prvič v tej sezoni lige prvakinj.

Slovenske prvakinje so dobro začele tekmo, z goloma Amelie Goudjo in Alje Janković pa povedle z 2:0. Po zaostanku z 1:3 pa so se Avstrijke vrnile v igro. Igralke obeh ekip so zapravile številne napade, po 5:5 pa so Slovenke spet povedle za dva gola (7:5), po golu Tamare Mavsar s črte sedmih metrov pa za tri.

Domače so zapravile kar nekaj napadov, nekaj žog so poslale mimo gola, nekaj jih je ustavila Miša Marinček. Tega krimovke niso izkoristile, rokometašice Hypa pa so po zaostanku 6:9 v 20. minuti, po golu Viktorie Mauler, izenačile na 9:9. V 22. minuti je Hypo prvič na tekmi vodil z 10:9.

Alja Koren je izenačila, nato pa je Krim znova zapravil nekaj žog v napadu, kar domačinke niso izkoristile. Avstrijke so naslednjič vodile 12:11, nato pa so slovenske prvakinje spreobrnile rezultat, tik pred odhodom na veliki odmor vodile 14:12, a je v zadnjih sekundah zadela Martina Goričanec.

Domačinke so takoj po vrnitvi na parket izenačile na 14:14, Krim je še enkrat zadel za vodstvo, do konca pa je bil v prednosti Hypo. V 28. minuti so prvič na tekmi vodile za dva gola (18:16). Ljubljančanke so sicer še poizkušale spreobrniti potek tekme, vendar so igralke Marte Bon zapravile preveč napadov.

Ljubljanska trenerka nikakor ni našla razpoložene rokometašice, ko pa so Dunajčanke v 47. minuti z igralko manj zadele za 23:20, je bil zmagovalec znan. Prednost dveh ali treh golov je Hypo znal zadržati, dve minuti pred koncem pa je Viktoria Mauler zadela za 28:24 in sanj o še drugi zmagi Krima je bilo konec.

Prva strelka tekme je bila Gorica Ačimović z 11 goli, za Krim jih je Mirjeta Bajramoska dosegla osem.

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Pri Hypu so najprej začele zadevati zunanje igralke, ko smo se z obrambo pomaknili nekoliko bolj ven, pa so zadevala krila. Kot sem opozarjala, igrale so za svojo čast in bile tako še bolj nevarne. Znova nismo uspeli dvigovati ritma, kot si želimo. Pred sezono sem napovedala, da bo prišlo do nihanj, a še vedno imamo stvari kolikor toliko pod nadzorom. Cilji, ki smo si jih zadali so še vedno dosegljivi, v nadaljevanju bomo morali še naprej zmanjševati število napak." (sta)

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2014/15