15. 11. 2014

Zagorjanke visoko izgubile prvo tekmo tretjega kroga pokala EHF

Igralke ekipe GEN-I Zagorje so na prvi tekmi tretjega kroga evropskega pokala EHF na domačem igrišču visoko izgubile proti danskemu Esbjergu z 22:33 (7:19). Povratna tekma bo v nedeljo, 23. novembra 2014, na Danskem.

 

 

GEN-I ZAGORJE - ESBJERG 22:33 (7:19)

 

 

Zagorje ob Savi - Športna dvorana, gledalcev: 350, sodnika: Marićeva in Mašićeva (obe Srbija).

 

 

GEN-I Zagorje: Perić (2 obrambi), Golob (8 obramb), Ahlin 6, Rebolj 1, Voglar 1, Ugrin 1, Bratec, Ferfolja, Ljepoja 3, Ljubas 5 (3), Obradović 3, Sterle 2.

 

 

Esbjerg: Sando (10 obramb), Grimsbo (12 obramb), Madsen 2 (1), Seest 2, Kviesgaard 4, Zachariassen, Heijden 2, Baunsgaard 2 (1), Forslund 7, Nielsen 1, Karlsson 6 (2), Ahlm 2, Vestergaard 1, Grigel 1, Polman 3.

 

 

Sedemmetrovke: GEN-I Zagorje 3 (3), Esbjerg 4 (4).

 

 

Izključitve: GEN-I Zagorje 10 minut, Esbjerg 2 minuti.

 

 

Rdeči karton: Sterle (GEN-I Zagorje, 37. minuta).

 

 

 

Zagorjanke so srečanje s trenutno vodilno ekipo danskega državnega prvenstva in ta čas zagotovo eno najboljših evropskih ekip začele zelo dobro, samozavestno, borbeno in brez strahu. In čeprav se je moral trener Bojan Voglar hitro odreči uslug poškodovane Teje Ferfolja, so gostiteljice, tokrat v zeleni opremi, uvodni del prvega polčasa odigrale nad pričakovanji.

 

 

V 16. minuti je bilo še 6:7, potem pa je nastopil strelski mrk. Naše podprvakinje kar 13 minut niso zadele, gostje pa so z delnim izidom 12:0 nakazale pravo malo katastrofo Zagorjank. Šele zadetek Ljubasove s sedmih metrov v izdihljajih prvega polčasa je prekinil niz poizkusov, za kar je bila deloma kriva tudi izvrstna gostujoča vratark Kari Grimsbo, ki je v tem delu srečanja ubranila kar 12 strelov.

 

 

Drugi del so Zagorjanke začele dobro. Z zadetkoma Pie Ugrin in Ivane Ljubas, ob drugi izključitvi Neže Sterle (Mitruševske), so hitro znižale razliko in nakazale bolj enakovredno nadaljevanje, do katerega je nenazadnje tudi prišlo. Čeprav sta srbski sodnici, ki sta svoje delo sicer opravili korektno, že v 37. minuti poskrbeli za hladen tuš, ko sta zaradi prestroge tretje izključitve poslali na tribuno kreatorko domače igre Nežo Sterle.

 

 

Gostje so to kajpak hitro kaznovale in pobegnile na 15 golov prednosti (26:11), kar je bila tudi njihova največja prednost na tekmi. Zadnji del tekme so Zagorjanke znova odigrale zelo dobro. Vratarka Pia Golob, ki je tokrat zamenjala nerazpoloženo Andrejo Perić, je zaustavila nekaj žog, v napadu se je razigrala Nives Ahlin, tako da so gostiteljice tik pred koncem znižale zaostanek na 10 golov (21:31).

 

 

A so gostje ob izključitvi Ljubasove dosegle še dva zadetka za končnih + 11 razlike (33:22), kar je ob vsem videnem na parketu povsem sprejemljiv poraz naših prvakinj. Te bodo na povratno srečanje na Danskem odpotovale z avtobusom takoj po četrtkovem večernem treningu.

 

 

Bojan Voglar, trener GEN-I Zagorja: "Dekletom lahko le čestitam. Izpolnila so pričakovanja. Proti eni najboljših ekip, ki bi zagotovo tudi v ligi prvakinj igrale vidno vlogo in ki ima kar 30-krat višji proračun kot mi, so odigrala maksimalno, tako da si za prikazano igro zaslužijo vse pohvale. Škoda, ker nimamo večjega izbora igralk, saj ste videli, da je polovica sedežev na naši strani samevala, gostje pa so brez vpliva na kvaliteto igre rotirale vseh petnajst igralk." (jp)

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA ŽENSKE - SEZONA 2014/15