16. 11. 2014

Krka - Celje Pivovarna Laško 21:28 (11:16)

Krka - Celje Pivovarna Laško 21:28 (11:16)

Novo mesto - Dvorana Marof, gledalcev 300, sodnika: Teršek (Hrastnik) in Žitnik (Trebnje).

Krka: Štangelj, Jurečič 8 (2), Lavrič 1, Okleščen 3, Bevec, Rojc 1, Jakše 1, Rašo, Smolnik 2, Vidmar, Furdi, Cvikl 1, Božič, Potić 3, Adamčič, Klobčar 1.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Kastelic, Blagotinšek, Ivić 1, Žuran, Janc 3, Razgor 4 (2), Marguč 1 (1), Poteko 5, Miklavčič 1, Slišković 7, Zarabec 4 (2), Kodrin, Kasal, Žvižej 2.

Sedemmetrovke: Krka 4 (2), Celje Pivovarna Laško 6 (5).

Izključitve: Krka 6, Celje Pivovarna Laško 12 minut.

Rdeč karton: /.

 

Celjska zasedba je po naporni četrtkovi preizkušnji v ligi prvakov v Nemčiji, kjer se je dobro zoperstavila, a na koncu vendarle izgubila proti Rhein-Neckarju Löwnu, čakala še obveznost v državnem prvenstvu. V dolenjski prestolnici je po pričakovanju osvojila obe točki in se z deseto zaporedno zmago povzpela na prvo mesto v državnem prvenstvu, hkrati pa malce varčevala z močmi za bližnji tekmi v dvorani Zlatorog: v sredo bo gostila velenjsko Gorenje, v nedeljo pa še Rhein-Neckar Löwen.

 

Novomeščani so bili v uvodnih dvajsetih minutah povsem enakovredni državnim prvakom, ki so si šele v zadnjih desetih minutah prvega polčasa priigrali pet golov prednosti (16:11). Izbranci gostujočega trenerja Branka Tamšeta so v drugi polovici tekme vseskozi nadzorovali dokazovanja željne domače rokometaše, po njihovem vodstvu s 25:17 v 49. minuti pa je bilo jasno, da bosta točki odšli v mesto ob Savinji.

 

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Ivan Slišković s sedmimi in Vid Poteko s petimi goli, v novomeški pa je bil strelsko najbolj razpoložen Jan Jurečič, ki je dosegel osem zadetkov.

 

Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu v sredo, 19. novembra, gostila velenjsko Gorenje, novomeška zasedba pa bo v soboto, 22. novembra, gostovala v Sevnici.