21. 11. 2014

Krimovke po porazu proti Leipzigu odvisne od Hypa

Rokometašice Krima Mercatorja so v 6., zadnjem krogu prvega dela lige prvakinj izgubile proti Leipzigu z 31:35 (17:18). Izbranke Marte Bon bodo tako morale še počakati na to, ali bodo igrale v drugem delu lige prvakinj, saj potrebujejo nedeljski poraz ali neodločen izid Hypa v Volgogradu.

 

 

KRIM MERCATOR - LEIPZIG 31:35 (17:18)

 

 

Ljubljana - Dvorana Stožice, gledalcev: 700, sodnika: Horvath in Marton (oba Madžarska).

 

 

Krim Mercator: Petruhina, Arcjuhovič 2 (1), Jurič, Luković, Čečkova, Mavsar 10 (7), Bak, Hrnčič 2, Goudjo 1, Stefanišin, Bajramoska 6, Marinček, Omoregie 5, Koren 2, Janković 2, Gregorc 1.

 

 

Leipzig: Mazzucco 2, Müller 3, Hertlein, Schülke, Schulze 7 (1), Kudlacz 9 (2), Hubinger 4, Lang 9, Reimer, Roth, Ioneac, Urbicht 1, Rösike.

 

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 8 (8), Leipzig 5 (3).

 

 

Izključitve: Krim Mercator 8 minut, Leipzig 4 minute.

 

 

Rdeči karton: Gregorc (Krim Mercator, 60. minuta).

 

 

 

Krimovke so si želele Leipzigu vrniti za poraz v Nemčiji, s katerim bi si zagotovile drugi del tekmovanja v ligi prvakinj. Čeprav jim je na trenutke dobro kazalo, pa so na koncu vseeno morale priznati številčno šibki, a kakovostno boljši ekipi gostij.

 

 

Krimovke bodo glede igranja v drugem delu lige prvakinj počakati do nedelje in upati, da Hypo izgubi ali remizira v Volgogradu. V nasprotnem primeru jih čaka žreb osmine finala pokala pokalnih zmagovalk.

 

 

Bonova je tekmo začela s kar spremenjeno postavo, v kateri so bile med drugimi vratarka Sergeja Stefanišin, krožna napadalka Amelie Goudjo in organizatorka igre Alja Janković. Ta postava je dobro začela in po treh minutah vodila s 3:0.

 

 

Toda Nemke so se nato ob hitri igri, v kateri ne ena ne druga ekipa ni našla prave igre v obrambi, zadetki so namreč padali praktično v vsakem napadu, bolje znašle in začele rešetati mrežo domačih. Po vodstvu domačih s 7:6 so gostje naredile delni izid 5:0 in prišle do vodstva z 11:7.

 

 

Nato so imele nato še nekajkrat prednost štirih zadetkov, v 25. minuti pa je Luisa Schulze povišala vodstvo Nemk na 18:13. V končnici pa so se domače prebudile in na glavni odmor odšle z zaostankom zgolj zadetka.

 

 

V uvodu drugega polčasa so domače začele obetavno in izenačile na 19:19 po sedemmetrovki Tamare Mavsar, nato pa so Nemke prevzele pobudo in vodile za zadetek ali dva. V 40. minuti je Alexandra Mazzucco povišala na 25:22, najboljša igralka gostij Karolina Kudlacz pa je zadela že za 26:22.

 

 

Ko je Anne Hubinger zadela za 27:22, je domačim začela teči voda v grlo, Bonova pa zahtevala minuto odmora. Ta je delno pomagala, saj so krimovke zaostanek občutno zmanjšale (26:28), zatem pa je minuto odmora zahteval še trener gostij Norman Rentsch.

 

 

Nemke so se po njej hitro spet oddaljile na 30:26, do konca tekme pa je ostalo še deset minut. Domačim se je uspelo približati na dva gola tudi v 54. minuti po že desetem zadetku Mavsarjeve, ko pa je v 57. minuti Saskia Lang zabila svoj deseti gol za 33:29, je bil zmagovalec praktično odločen.

 

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "V tej sezoni smo dvakrat zmagale, enkrat doma, enkrat v gosteh. Želeli smo si zmagati tudi to tekmo, očitno še nismo dovolj kakovostni oziroma so ti tekmeci, s katerimi se srečujemo, veliko bolj kakovostni kot mi. Precej se vidi, da so veliko bolj uigrani, veliko bolje delujejo v kriznih situacijah. Ko so pri nas krizne situacije, pride do izraza to, da smo na novo sestavljeni."

 

 

Tamara Mavsar, igralka Krima Mercatorja: "Mislim, da smo garale v obrambi, prehitro smo zaključevale v napadu. V obrambi smo potrošile veliko moči, potem nismo bile v napadu dovolj natančne. To je normalno, smo nova ekipa, skupaj samo tri mesece. Treba je imeti potrpljenje. Danes je treba čestitati Leipzigu." (sta)

 

 

Foto: Uroš Pihner/RK Krim Mercator

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2014/15