23. 11. 2014

Krimovke bodo nadaljevale evropsko sezono v ligi prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja bodo letošnjo evropsko sezono nadaljevale v ligi prvakinj. Za to je poskrbel Dinamo Sinara, ki je na zadnji tekmi šestega kroga v skupini A doma v Volgogradu premagal avstrijski Hypo s 27:22 (13:9).

 

 

Po petkovem porazu proti Leipzigu v dvorani v Stožicah (31:35) je bila usoda Krima Mercatorja odvisna od razpleta tekme Dinamo Sinara - Hypo Niederösterreich. Za slovenske prvakinje je prišla v poštev zmaga Dinama ali vsaj neodločen izid tekem v Volgogradu, ob zmagi Avstrijk pa bi ekipa trenerke Marte Bon končala nastop v letošnji evropski ligi prvakinj.

 

 

V Volgogradu so domače rokometašice zmagale s 27:22 (13:9) in osvojile prvo mesto v skupini A. Hypo je ostal na zadnjem mestu in bo sezono v Evropi nadaljeval v pokalu pokalnih zmagovalk.

 

 

V drugi del tekmovanja iz vsake skupine napredujejo po tri najboljše ekipe, ki prenašajo točke le s tekem proti tistim, ki so se uvrstili med dvanajst najboljših rokometnih ekip v ligi prvakinj. To pomeni, da bo Dinamo v drugi del prenesel šest točk (dve zmagi proti Leipzigu in ena proti Krimu), Leipzig štiri (dve zmagi proti Krimu), Krim Mercator pa le dve (ena zmaga proti Dinamu).

 

 

Dinamo, Leipzig in Krim Mercator se bodo v drugem delu srečali s tremi najboljšimi ekipami iz skupine B. To so črnogorska Budućnost, makedonski Vardar in nemški Thüringer. V drugi del Budućnost prenaša sedem točk, Vardar tri, Thüringer pa dve.

 

 

 

Vrstni red v skupini A:

 

 

1. Dinamo Sinara - 9 točk

 

 

2. Leipzig - 8 točk

 

 

3. Krim Mercator - 4 točke

 

 

4. Hypo Niederösterreich - 3 točke

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2014/15