22. 11. 2014

Mlinotest Ajdovščina – Branik 34:28 (20:11)

Ajdovščina - Dvorana ŠC Police. 150 gledalcev. Sodnika: Nikolič in Štern.

Mlinotest Ajdovščina: Bratina (1 obramba), Lokar, Polanc, Tripkovič, Čermelj 2, Jonovič, Rojc 8, Svetik 2, Brecelj 1, Pipan, Čajko 3, Srečkovič (8 obramb), Kavčič 3, Tomsič, Ferfolja 11 (8), Schuster 4; trener Dušan Vidmar

Branik: Dukarič (10 obramb), Rajh, Hrastnik, Gomilšek 1, Stanko 13, Frangež 1, Borovčak 2 (1), Trobas 3, Želj 4 (1), Kranjc, Močnik, Horvat 1, Oberžan, Kreft 3, Kelc; trener Stane Strnšek

Sedemmetrovke: Mlinotest 8 (8); Branik 2 (2)

Izključitve: Mlinotest 8 minut, Branik  6 minut

V tekmi 8. kroga 1.A DRL se je v Ajdovščini domači Mlinotest pomeril z novinkami v ligi, ekipo Branika iz Maribora. Tokrat so Mlinarke začele odločno in z dobro igro v obrambi povsem onemogočile gostje. Steklo je tudi v napadu in v 7. minuti je bil rezultat že 6:1, v 19. minuti 13:5, na odmor pa so domače odšle z visoko prednostjo 9 zadetkov (20:11). V tem delu so domače prikazale povsem drugačno igro kot v prejšnjih dveh kolih, tako da tudi rezultat ni izostal.

Po stari navadi so Ajdovke, ki po odmoru potrebujejo kar nekaj minut, da se prebudijo, precej popustile. Tako so drugi polčas bolje začele gostje, ki so v desetih minutah nadaljevanja naredile delni izid 4:8, tako da je bil v 41. minuti rezultat 24:19. V teh minutah se je še posebej izkazala najboljša strelka lige Tjaša Stanko, ki je skoraj sama povlekla gostujoči voz naprej. Z nekaj prestreženimi žogami in hitrimi protinapadi je v tem delu dosegla kar 5 zadetkov. Mlinarke so nato le strnile vrste in z delnim izidom 3:0 spet ušle na varno prednost osmih zadetkov (27:19).

A sledil je nov domači mrk in nov juriš mlade in borbene ekipe Branika. Spet so se z delnim izidom 6:1 vrnile v igro. Zaostanek so v 51. minuti zmanjšale samo na -3. Domačinke so se nato le pobrale, zaigrale odločneje v obrambi, ter do konca zadele šestkrat, gostje pa so dosegle le še tri zadetke.

Pri domačih si zasluži pohvale Špela Ferfolja, ki je sedemmetrovke metala stoodstotno (8:8), skupaj pa je dosegla enajst zadetkov. Ostale so igrale v valovih, tako da si za določene dele tekme zaslužijo pohvale, za druge pa grajo. Gostje so se z mlado ekipo pokazale v zelo lepi luči. Seveda je izstopala že prej omenjena Tjaša Stanko, ki je skupaj zadela kar trinajstkrat.