1. 12. 2014

Ženska članska reprezentanca v Zürich v okrnjeni zasedbi

Slovensko žensko rokometno reprezentanco v tem tednu čaka nastop na prvem delu kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu na Danskem leta 2015. V Zürichu se bo med 3. in 6. decembrom pomerila s Švico, Belorusijo in Grčijo, v primeru turnirske zmage v Švici pa sta nato pred njo še dodatni kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu.

 

 

Slovenske rokometašice se od četrtka pripravljajo v Ljubljani, selektorica Marta Bon pa je zavoljo nekaterih manjkajočih igralk nekoliko spremenila svojo strategijo priprav za bližnji turnir v Zürichu, kjer se bo najprej pomerila s Švico (sreda, 3. december, ob 20.15), nato z Grčijo (četrtek, 4. december, ob 17.45), po dnevu premora pa jo čaka še Belorusija (sobota, 6. december, ob 12.00).

 

 

Slovenskih barv v Švici zagotovo ne bosta branili poškodovani Maja Šon in Nina Jeriček, prav tako ne obolela Manuela Hrnjić in Neža Sterle, ki se je odločila, da ne bo več igrala za reprezentanco, medtem ko bo vratarka Miša Marinček, ki je večji del ljubljanskih priprav izpustila zaradi bolezni, odpotovala s soigralkami na kvalifikacijski turnir.

 

 

"V Švici bomo nastopili brez klasične leve zunanje igralke, navkljub temu pa menim, da naša ekipa premore dovolj kakovosti in izkušenj za zmago na turnirju," je na današnji novinarski konferenci uvodoma odločno dejala slovenska selektorica Marta Bon in dodala: "Ta cilj lahko dosežemo le v primeru, da turnir odigramo na zgornji meji svojih zmogljivosti. Na nedavni reprezentančni akciji v okviru tedna EHF smo prikazali dobre predstave, po zmagi nad Črnogorkami pa smo si tudi nekoliko dvignili samozavest."

 

 

Po mnenju Bonove bo najtrši oreh Belorusija. "Po igralskem kadru prav gotovo prednjačijo Belorusinje. Kar nekaj njenih igralk nastopa v ligi prvakinj, nekatere igralke so zelo izkušene. Ob tem jih vodi tudi slovenski strokovnjak Tomaž Čater, zavoljo tega pa nas zelo dobro poznajo. Pri Švicarkah in Grkinjah je prav tako opazen določen kakovosten napredek, a mi se bolj osredotočamo na našo igro. Če bomo v Švici igrali na naši ravni, potem je naš cilj dosegljiv," je še dodala Bonova.

 

 

"Brez Maje Šon in Nine Jeriček bo zagotovo težje, a prvo mesto na turnirju je dosegljivo. Ne bo nam lahko, a menim, da smo v tem trenutku tako izkušene, da bi morale zmagati. O ničemer drugem niti ne razmišljamo," je pred torkovim odhodom v deželo sira in čokolade dejala reprezentantka Neli Irman.

 

 

Na seznamu Marte Bon so naslednje igralke:

 

- vratarke: Miša Marinček, Sergeja Stefanišin (obe Krim Mercator) in Branka Zec (Vulkan Ladies)

 

- krilne igralke: Neli Irman (Lokomotiva Zagreb), Tamara Mavsar in Alja Koren (obe Krim Mercator)

 

- zunanje igralke: Lara Hrnčič, Alja Jankovič (obe Krim Mercator), Lina Krhlikar (Vulkan Ladies), Ana Gros (Metz), Iris Guberinić (Göpppingen), Barbara Lazović (Vardar Skopje), Tjaša Stanko (Branik) in Ana Petrinja (Cetate DevaTrans)

 

- krožni igralki: Sanja Gregorc (Krim Mercator) in Teja Ferfolja (Zagorje GEN-I). (sta)