3. 12. 2014

Slovenske rokometašice drevi s Švicarkami, spletni prenosi na www.handballTV.ch

Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo od danes do sobote nastopila na kvalifikacijskem turnirju za nastop na svetovnem prvenstvu na Danskem leta 2015. Drevi ob 20.15 se bo v Zürichu pomerila s Švico, dan kasneje z Grčijo, v soboto pa še z Belorusijo.

 

 

Slovenija bo na turnirju nastopila oslabljena, saj bosta manjkali Nina Jeriček in Maja Šon, dodatni kvalifikacijski tekmi, ki bosta junija prihodnje leto, pa si bo priigrala le v primeru, da osvoji prvo mesto na turnirju.

 

 

"Ta cilj lahko dosežemo le v primeru, da turnir odigramo na zgornji meji svojih zmogljivosti. Na nedavni reprezentančni akciji v okviru tedna EHF smo prikazali dobre predstave, po zmagi nad Črnogorkami pa smo si tudi nekoliko dvignili samozavest," je povedala Marta Bon, selektorka slovenske izbrane vrste.

 

 

Po mnenju Bonove bo najtrši oreh Belorusija. "Po igralskem kadru prav gotovo prednjačijo Belorusinje. Kar nekaj njenih igralk nastopa v ligi prvakinj, nekatere igralke so zelo izkušene. Ob tem jih vodi tudi slovenski strokovnjak Tomaž Čater, zavoljo tega pa nas zelo dobro poznajo. Pri Švicarkah in Grkinjah je prav tako opazen določen kakovosten napredek, a mi se bolj osredotočamo na našo igro. Če bomo v Švici igrali na naši ravni, potem je naš cilj dosegljiv," je še dodala Bonova.

 

 

Gostitelji turnirja so ob tem sporočili, da bo vse tekme moč videti v spletnih prenosih na naslovu www.handballTV.ch

 

 

Na seznamu Marte Bon so naslednje igralke: Miša Marinček, Sergeja Stefanišin, Tamara Mavsar, Sanja Gregorc, Lara Hrnčič, Alja Jankovič, Alja Koren (vse Krim Mercator), Branka Zec, Lina Krhlikar (obe Vulkan Ladies), Ana Gros (Metz), Iris Guberinić (Göpppingen), Neli Irman (Lokomotiva Zagreb), Barbara Lazović (Vardar Skopje), Ana Petrinja (Cetate DevaTrans), Tjaša Stanko (Branik) in Teja Ferfolja (Zagorje GEN-I).