6. 12. 2014

Brežice – Dobova 32:34 (16:15)

Brežice – Dobova  32:34 (16:15)

Brežice - Športna dvorana, gledalcev: 900, sodnika: Branko in Iztok Pirc.

Brežice: A. Polovič, Simakovič, Lipej 7, J. Tomše, M. Tomše 6, Hecher 5, Kovač 3, Dučanovič, Škoflek, Kramar, K. Polovič 1, Šalamon 3, F. Čanžar 1, Mlakar 1, T. Čanžar 3, Zagode 2 (2).

Dobova: Vojin 3, Junakovič, Zafran 1, Kostanjšek, Rožman, Pfajfar 8, J. Baznik, Toporišič, M. Baznik, Kučič 6, Supančič, Koprivc 6, Raić 5, Hotko 5 (1), T. Baznik, Blaževič.

Sedemmetrovke: Brežice 3 (2), Dobova 2 (1).

Izključitve: Brežice 10 minut, Dobova 8 minut.

Tekma med Brežicami in Dobove si zasluži naziv derbija, kar je jasno tudi po številu gledalcev na tekmi, saj so bile tribune brežiške športne dvorane zasedene skoraj do zadnjega mesta. Obe ekipi sta na igrišče prišli visoko motivirani in dobro razpoloženi za igro, zato je bila igra zanimiva in borbena.

Ekipa Dobove je v začetku tekme povedla za dva zadetka razlike in vodstvo držala do 9. minute, ko so Brežičani izenačili pri rezultatu 5:5. V nadaljevanju so rokometaši Brežic povedli, vendar jim gosti iz Dobove niso dovolili, da bi prednost večali. Igra je bila borbena, Brežičani so v obrambi pokazali odlično igro in na odmor med polčasoma odšli z zadetkom prednosti (16:15).

Drugi polčas so Brežičani začeli odločno in v igri niso popuščali, kar se je odražalo tudi na rezultatu. V 42. minuti so domačini vodili s prednostjo treh zadetkov (25:22). V nadaljevanju so Brežičani storili nekaj napak, kar so gostje iz Dobove izkoristili in v 48. minuti rezultat izenačili (27:27), takoj zatem pa povedli. Brežičani so jih pri rezultatu 28:28 še ujeli, v nadaljevanju pa v obrambi popustili, kar je bilo zanje usodno. Dobovčani so povedli in vodstvo do konca tekme zadržali ter slavili z rezultatom 32:34.

Pohvaliti je treba obe ekipi za dobro in fair igro. Na parket so stopili prav vsi igralci domačih Brežic in v igri dali vse od sebe ter pokazali, da so ekipa, ki zna igrati dober rokomet.

Rokometaši Brežic bodo v 12. krogu gostovali na Igu, Dobova pa bo gostila ekipo iz Radeč.99