10. 12. 2014

Zelene Doline Žalec - Krim Mercator 26:34 (10:21)

Po štirih zaporednih zmagah so rokometašice RK Zelene Doline Žalec v tekmi 8. kroga 1. ADRL v domači dvorani I. OŠ Žalec izgubile proti državnim prvakinjam in vodeči na lestvici 1. ADRL, ekipi RK Krim Mercator.

 

Žalčanke so slabo začele, kot da bi imele zategnjeno ročno zavoro, in dovolile Krimovkam, da so kar hitro povedle na 0 : 5. Prva izmed Žalčank je zadela Tana Sutaj šele v 10 minuti in si tudi potem z največ tveganja izborila pot do gola še dvema zadetkoma. Potem je več tvegala tudi Jasna Turnšek in skupaj sta delno prebili led, da so se Žalčanke nekoliko bolj razigrale, a vendar niso uspele preprečiti razlike 10 v nadaljevanju in 11 golov ob koncu prvega polčasa.

Drugi polčas je bil boljši, čeprav Žalčanke še vedno niso pokazale vsega kar znajo. Ob koncu je bilo 8 golov razlike za zmago državnim prvakinj. Najboljša strelka tekme je bila Krimovka Alja Koren z 11 goli, sledili sta ji pri Žalčankah Špela Okleščen z 8 goli in Jasna Turnšek s 6 goli.

Jernej Rantah, trener Žalca: »Dekleta so slabo začele, ne vem ali lahko paralizirano igro pripišem predsodku pred tako ekipo, kot je Krim, vsekakor so šle v tekmo preveč bojazljivo, premalo odločno in prepočasi. Ob polčasu smo se pogovarjali, da morami igrati hitreje, a nam je to uspelo le v manjši meri, saj so nasprotnice naše napade uspešno prekinjale. Krimovke so tudi zelo visoke igralke, precej višje v povprečju od naših in so nam vzele veliko žog. Preveč je bilo naših izgubljenih žog. Redka naša svetla točka je bila  vratarka Amra Pandžič, ki je nanizala preko 15 obramb, čeprav ni branila cele tekme. Več bi lahko storile nekatere naše bolj izkušene igralke, ki so preveč »solirale« in premalo igrale ekipno.«

 

Zelene Doline Žalec -K Krim Mercator  26:34 (10:21)

Žalec - Dvorana 1. OŠ Žalec. 220 gledalcev. Sodnika: Dejan Ivančič in Igor Ivančič.

Zelene Doline Žalec: Potočnik, Danijel 1, Majcen, Korotaj 2, Čede, Zrnec 3, Sutaj 3 , Turnšek 6, Okleščen 8, Košir, Feldin, Pirc, Pandžič, Kompan 1, J. Košir 1, Strnad 1. Trener: Jernej Rantah.

Krim Mercator: Artsiukhovich 2, Jurič 1, Čečkova 2, Zrimšek 1, Mavsar 2, Bak 3, Hrnčič 3, Stefanišin 1, Bajramoska 3, Marinček, Omoregie 2, Koren 11, Jankovič 1, Gregorc 2, Urbančič, Žabjek. Trenerka: Marta Bon.

Sedemmetrovke: Zelene Doline Žalec 6 (5), Krim Mercator 4 (3).

Izključitve: Zelene Doline Žalec 4, Krim Mercator 8 minut.