5. 1. 2014

Slovenija visoko premagala Luksemburžane, Švicarji na domačem igrišču izgubili z Ukrajinci

Moška članska reprezentanca Slovenije je v četrtem krogu kvalifikacij za nastop na SP 2015 v Katarju gostila Luksemburg. Slovenci so v Rdeči dvorani v Velenju premagali Luksemburžane s 37:26 (19:13).

 

 

SLOVENIJA - LUKSEMBURG 37:26 (19:13)

 

 

Velenje – Rdeča dvorana, gledalcev: 500, sodnika: Scevola in Alperan (oba Italija).

 

 

Slovenija: Skok (8 obramb), Ferlin (12 obramb), Bilbija 1, Miklavčič 3, Pucelj, Dolenec 3 (1), Seb. Skube 2, Špiler 2, Šoštarič 3 (1), M. Žvižej 4, L. Žvižej 2, Gaber 2, Zorman 1, Mačkovšek 5, St. Skube 4, Gajić 5.

 

 

Luksemburg: Herrmann (2 obrambi), Raach (2 obrambi), Schröder 4 (2), Thierry, Meis 8, Krier 1, Molitor 1, Scheid 2, Pulli 6, Zekan 2, J. Hoffmann, Y. Hoffmann 2.

 

 

Sedemmetrovke: Slovenija 2 (2), Luksemburg 3 (2).

 

 

Izključitve: Slovenija 4 minute, Luksemburg 8 minut.

 

 

 

Na uvodni tekmi četrtega kroga v skupini 3 je Švica na domačem igrišču izgubila proti Ukrajini z 31:32 (17:16). S tem porazom je reprezentanca Švice dokončno izpadla iz boja za prvo mesto, ki prinaša uvrstitev v junijske dodatne kvalifikacije za SP 2015.

 

 

Vrstni red po 4. krogu: Ukrajina 7 točk, Slovenija 6, Švica 3, Luksemburg 0.

 

 

 

Slovenski rokometaši so po pričakovanju na svoj račun vpisali tretjo zmago v kvalifikacijski skupini 3. Povprečni tekmeci iz Luksemburga, ki so v Šaleško dolino pripotovali le z dvanajstimi igralci (10 igralcev in dva vratarja), jim navkljub presenetljivo dobremu uvodu niso bili docela kos v nobeni rokometni prvini.

 

 

Izbranci selektorja Borisa Deniča so obračun v Rdeči dvorani delno izkoristili tudi za pripravo na odločilni kvalifikacijski tekmi, ki bosta prihodnji teden. Slovenci se bodo najprej v četrtek, 9. januarja, v Schaffhausnu pomerili s Švicarji, v nedeljo, 12. januarja, pa v Velenju še z Ukrajinci. V junijske dodatne kvalifikacije se bo uvrstila le prvouvrščena izbrana vrsta iz skupine 3.

 

 

Selektor Denič je po pričakovanju nekoliko premešal igralski kader: prvič v tem kvalifikacijskem ciklusu je nastopil organizator igre Uroš Zorman, v primerjavi z zadnjo tekmo v Differdangu sta bila v ekipi tudi Staš Skube in Mario Šoštarič, na tribuni pa so ostali Gorazd Škof (ni ga bilo niti v Luksemburgu), Marko Bezjak, Dean Bombač in Vid Kavtičnik.

 

 

Uvod v tekmo ni bil v ponos slovenskim igralcem. Rokometno podhranjeni Luksemburžani jim niso bili le enakovredni, ampak so na dokaj lahek način prebijali domačo obrambo 6-0 in dvakrat povedli za tri gole (4:1 in 5:2).

 

 

Slovenci so do 20. minute mučili sebe in okoli 500 gledalcev v Rdeči dvorani, po prvem vodstvu na dvoboju, ko je Dragan Gajić zadel za 12:11, pa se je slika na igrišču zrcalno obrnila. Na parketu je bila le Slovenija, z odgovorno in zavzeto igro je hitro pokazala svojo rokometno širino in si ob polčasu - tako kot na četrtkovem dvoboju v Differdangu, ko je bilo 13:7 - priigrala šest golov prednosti (19:13).

 

 

Denič je tudi v drugem polčasu minutažo odmeril vsem svojim izbrancem, ki so brez težav opravili z Luksemburžani in dosegli tretjo zmago v kvalifikacijah. Hkrati so najbolj obremenjeni igralci prihranili dovolj moči za veliko bolj pomembna dvoboja s Švicarji in Ukrajinci.

 

 

Slovenija se bo v primeru dveh zmag zanesljivo uvrstila v junijske dodatne kvalifikacije, v primeru neodločenega izida v Švici pa mora nato Ukrajino v zadnjem krogu premagati za pet golov.

 

 

V slovenski reprezentanci sta bila proti Luksemburgu najbolj učinkovita Borut Mačkovšek in Dragan Gajić, oba sta dosegla po pet golov.

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA SP 2015 V KATARJU - MOŠKIV Rdeči dvorani v Velenju v četrtem krogu kvalifikacij za SP 2015 gostuje LuksemburgDenič: Takšen pristop pričakujem na vsaki tekmi, Gajić: Padec zbranosti lahko odpravimoSlovenci zlahka zmagali na gostovanju v Luksemburgu, Švicarji iztržili remi v UkrajiniMed šestnajsterico za Luksemburg brez Zormana, St. Skubeta, Natka, Škofa, Prošta in ŠoštaričaV tretjem krogu kvalifikacij za SP 2015 slovenski rokometaši gostujejo v Luksemburgu