7. 1. 2014

Slovenske mladinke pred nastopom na turnirju v Švici boljše od ekipe Zelene doline Žalec

Kadetinje so s turnirjem v Novem mestu zaključile leto 2013, mladinke pa so s treningom in tekmo proti Žalcu začele leto 2014. Selektor Bojan Voglar je tako pred turnirjem v Švici še zadnjič zbral mladinske reprezentantke, ki bodo v aprilu igrale tudi kvalifikacije za svetovno prvenstvo.

 

 

ZELENE DOLINE ŽALEC - SLOVENIJA (U-19) 36:42 (19:23)

 

 

Žalec - Športna dvorana 1. OŠ Žalec, gledalcev: 100, sodnika: Čretnik in Bregar.

 

 

Zelene Doline Žalec: Korotaj 3, Turnšek 12, Ahlin 6, Kompan 2, Majcen 3, Košir 5, Čede, Voglar, Jecl, Feldin 4, Tratnik 1, Potočnik.

 

 

Slovenija: Kraja, Jurič 7, Mermolja 8, Pišek 6, Melavc 3, Regner 4, Valjavec, Ferfolja, Leški 4, Hrovatič 1, Ugrin 5, Zulič 4, Krošelj.

 

 

Sedemmetrovke: Zelene doline Žalec 5 (5), Slovenija 7 (5).

 

 

Izključitve: Zelene doline Žalec 0 minut, Slovenija 8 minut.

 

 

 

Tekma med članicami Žalca in mladinskimi reprezentantkami Slovenije je minila v znamenju številnih zadetkov, na obeh straneh je skupaj padlo kar 78 zadetkov. Šest več so jih dosegle reprezentantke, ki so slavile z rezultatom 42:36.

 

 

Obe reprezentanci, kadetska in mladinska, bosta proti Švici odpotovali v četrtek. Kadetinje bodo od petka do nedelje odigrale tri srečanja s Švicarkami, mladinke pa se bodo pomerile proti Švici, Slovaški in Tuniziji.

 

 

Nasprotnice slovenskih mladink na kvalifikacijah za svetovno prvenstvo bodo Romunija, Ukrajina in Islandija. Predviden termin igranja kvalifikacij je tretji vikend v aprilu (od 18. do 20. aprila 2014).

 

 

 

Tekst in foto: up