14. 2. 2014

Jeruzalem Ormož - Istrabenz Plini Izola 25:26 (15:13)

Igralci ekipe Istrabenz Plini Izole so v 21. krogu v 1. NLB Leasing ligi dosegli šesto zmago v letošnji tekmovalni sezoni. Na gostovanju pri Jeruzalemu Ormožu so zmagali z zadetkom razlike, končni izid na tekmi pa je bil 26:25 (13:15).

 

 

 

 

 

JERUZALEM ORMOŽ - ISTRABENZ PLINI IZOLA 25:26 (15:13)

 

 

Ormož - Dvorana na Hardeku, gledalcev: 200, sodnika: Klančar in Parezanovič (oba Ribnica).

 

 

Jeruzalem Ormož: Belec, T. Cvetko, Žuran, Poznič, Putarek, Bogadi 3, Radujković 1, Čudič 7 (3), Gregorc 7 (3), Mavrič, Šišmanovič, Mesarić 2, Rajšp 3, Peček 2, Kirič.

 

 

Istrabenz Plini Izola: Jelovčan, Kevič, Jurič 8, Božič 4 (2), Stepančič 2, Čosić 4, Markovič 2, Redžić, Vukovič 1, Smolnik 3, Rončevič 1, Vidic 1.

 

 

Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 10 (7), Istrabenz Plini Izola 2 (2).

 

 

Izključitve: Jeruzalem Ormož 12 minut, Istrabenz Plini Izola 10 minut.

 

 

Rdeči karton: Božič (Istrabenz Plini Izola, 26. minuta).

 

 

 

Ormožani so zamudili imenitno priložnost, da se po spodrsljaju Novomeščanov v slovenski prestolnici zavihtijo na šesto mesto v državnem prvenstvu. Načrte so jim prekrižali trdoživi tekmeci z Obale. Gostitelji so že po šestih minutah ostali brez Aleša Šišmanovića, ki si je poškodoval kolena, tudi v njegovi odsotnosti pa so imeli pobudo in si tik pred odhodom na veliki odmor priigrali štiri gole prednosti (15:11).

 

 

V drugi polovici tekme so gosti s pridom izkoristili osemminutni strelski post domače zasedbe in izenačili na 16:16, nato pa so domačini zaigrali kot prerojeni in povedli z 21:16. V končnici tekme so primorski rokometaši znova pokazali zobe, v razburljivih izdihljajih tekme pa z bravuroznimi obrambami vratarja Dragana Kevića in zmagovitim golom Elvina Čosića trideset sekund pred koncem tekme iz Hardeka odnesli tudi obe točki.

 

 

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovit Bojan Čudič in Jan Gregorc s po sedmimi goli, v gostujoči pa Kristijan Jurič z osmimi zadetki.

 

 

Ormoška ekipa bo v zadnjem krogu prvega dela državnega prvenstva gostovala v Krškem, izolska pa bo gostila Sevnico. Obe tekmi bosta v soboto, 22. februarja.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14