15. 2. 2014

Liga prvakov: Gorenje v predzadnjem krogu skupinskega dela proti Aalborgu na Danskem

Igralci Gorenja iz Velenja bodo v predzadnjem krogu skupine D v evropski ligi prvakov gostovali na Danskem. Velenjčani se bodo v nedeljo, 16. februarja 2014, ob 14.15 v Gigantium Areni pomerili z Aalborgom.

 

 

Po sredini prepričljivi zmagi v derbiju 21. kroga v 1. NLB Leasing ligi proti Mariboru Braniku v Rdeči dvorani s 40:31 so Velenjčani še bolj optimistično odpotovali v Skandinavijo.

 

 

V njihovih mislih je seveda tudi maščevanje Aalborgu za poraz v prvem delu tekmovanja, ko je takrat sicer oslabljena danska ekipa v Velenju slavila s 30:25 in Gorenju prizadejala enega izmed dveh porazov (drugi je bil v prejšnjem krogu proti Hamburgu) na domačem igrišču v letošnji ligi prvakov.

 

 

Španska La Rioja, ki je glavni tekemc slovenskih prvakov za končno četrto mesto v skupini D, je že med tednom odigrala tekmo devetega kroga in na gostovanju v Flensburgu izgubila s 25:37. Tako Španci kot Slovenci imajo po šest točk, pri čemer jih La Rioja ob morebitni domači zmagi proti švedskemu Drottu lahko zbere največ osem. To pomeni, da Gorenje na zadnjih dveh tekmah proti Aalborgu in Flensburgu potrebuje še eno zmago, kar bi bilo dovolj za končno četrto mesto, saj je na medsebojnih tekmah boljše od La Rioje.

 

 

"Čaka nas zelo zahtevna naloga. Do želenega cilja nas ločita dve točki, ki ju moramo dobiti proti Aalborgu v gosteh ali proti Flensburgu doma. Že na prvi tekmi v Rdeči dvorani smo videli, kako kakovosten je Aalborg, čeprav ni igral v popolni zasedbi. Tokrat bodo močnejši za povratnika Jakobsona, ki je verjetno njihov najboljši igralec in eden nosilcev igre v reprezentanci Švedske," opozarja velenjski trener Ivan Vajdl.

 

 

Gorenje je proti Aaalborgu v Rdeči dvorani prikazalo svojo najslabšo predstavo v letošnji ligi prvakov. "Na prvi tekmi proti Dancem nismo bili pravi in zdaj imamo priložnost, da to popravimo. Moja želja je, da odigramo obrambo na višjem nivoju, kot smo jo doma, da čim bolje ustavimo povezavo njihove zunanje linije s krožnimi napadalci in da dobro ustavimo njihove strelce z razdalje," recept za morebiten uspeh na Danskem razkriva trener Vajdl.

 

 

Z zmago v Aaalborgu bi si Velenjčani že pred zadnjim krogom priigrali napredovanje med šestnajst najboljših klubov v letošnji evropski ligi prvakov. "Res je, da gostujemo pri zelo močnemu nasprotniku, ki nas je poleg tega premagal že na domačem igrišču. Toda želja po napredovanju v osmino finala je zelo velika. Če bomo na tekmi proti Aalborgu pravi, se bomo z gostovanja vrnili z ugodnim izidom," napoveduje trener Vajdl.

 

 

Optimistično je razpoložen tudi vratar Emir Taletovič. "Glede na trenutne dogodke imam dober občutek. Ko smo prvič igrali z Aalborgom, smo prikazali podpovprečno igro in izgubili. Toda od takrat smo v svoji igri naredili nekaj korakov naprej, zato pričakujem, da bomo na Danskem zmagali. Vemo, da imajo izrazite strelce z razdalje in da se je v ekipi vrnil Aalborgov najboljši igralec, zato se bomo morali še toliko bolj potruditi za zmago," pravi vratar Emir Taletovič.

 

 

Podobno razmišlja tudi Gorenjev krožni napadalec Kristian Bećiri. "Smo v položaju, ko za napredovanje v osmino finala potrebujemo še eno zmago. Mislim, da jih bomo lažje dobili na gostovanju v Aalborgu kot doma proti nemškemu Flensburgu. V obrambi bomo morali ustaviti vsakega njihovega igralca, ne samo najboljšega Jakobsona. Močno si želimo zmage in verjamem, da se bomo v Velenje vrnili z dvema točkama," je prepričan Kristian Bećiri.

 

 

Tekma Aalborg - Goenje Velenje bo v nedeljo, 16. februarja 2014, ob 18. uri. Sodila jo bosta Francoza Stevann Pichon in Laurent Reveret, delegat pa bo Norvežan Jan Thore Lauritzen.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14