15. 2. 2014

Trimo Trebnje - Krško 30:28 (17:12)

Trimo je v 21. krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške gostil rokometaše zadnjeuvrščenega Krškega. Trebanjci so se na koncu veselili desete prvenstvene zmage v letošnji sezoni, potem ko so bili boljši s 30:28 (17:12).

 

 

 

 

 

TRIMO TREBNJE - KRŠKO 30:28 (17:12)

 

 

Trebnje - Dvorana OŠ, gledalcev: 150, sodnika: Masleša (Trbovlje) in Pangerc (Škofljica).

 

 

Trimo Trebnje: Femec, Radelj 2, Murčehajić, Ratajec 3, Ferlin, Skol, Kotar, Sušin 7, Saje, Rojc 5, Udovič 2, Ferkulj 3 (1), T. Grandovec 1, Florjančič 7, Brana, Urbič.

 

 

Krško: Miklavčič 5, Dimc, Jazbec 1, Dular, Ban, Cerjak, Sobotič, Žitnik, Kučič 6, Polutnik, Kastelic, Majerle, Čanžar 9 (4), Koprivc 4, Zoran 2, Omerzel 1.

 

 

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 4 (1), Krško 5 (4).

 

 

Izključitve: Trimo Trebnje 2 minuti, Krško 6 minut.

 

 

 

Trebanjci so se po zmagi nad Krškim še utrdili na petem mestu prvenstvene lestvice, a jih od četrtega mesta loči velikih šest točk. Tokrat so domači praktično celo tekmo vodili, a sama končnica je bila kljub temu dokaj napeta. Toda domači gostom niso pustili bližje kot za dva zadetka, tako da so zasluženo zmagali. Krčani so s 15 porazi na zadnjem mestu.

 

 

Ti so sicer povedli z 1:0, kar pa je bilo njihovo edino vodstvo na tekmi. Domači so prevzeli pobudo in si ob polčasu priigrali največjo prednost na tekmi. V drugem polčasu so dobro začeli, pozneje pa se je trener Roman Šavrič odločil za nekaj menjav. Igra ni bila več tako suverena, kar so gosti unovčili in se približali na dva gola. Sledila je dokaj razburljiva končnica, v kateri pa so Trebanjci ves čas vodili vsaj za dva zadetka.

 

 

Pri domačih sta bila najboljša strelca Jure Sušin in Luka Florjančič s po sedmimi goli, pri gostih pa jih je Franci Čanžar zabil devet.

 

 

Trebanjska ekipa bo v zadnjem krogu prvega dela državnega prvenstva gostovala v Ivančni Gorici, zasedba iz Krškega pa bo gostila ormoški Jeruzalem. Obe tekmi bosta v soboto, 22. februarja.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14