21. 2. 2014

Rokometaši Gorenja v desetem krogu evropske lige prvakov v Rdeči dvorani proti Flensburgu

Zadnjo tekmo v skupinskem delu letošnje evropske lige prvakov bodo rokometaši Gorenja odigrali v domači Rdeči dvorani. V desetem krogu skupine D se bodo Velenjčani v soboto, 22. februarja 2014, ob 20.30 pomerili z nemškim klubom Flensburg.

 

 

Potem ko so v prejšnjem krogu na gostovanju na Danskem premagali Aalborg z 28:23, so si slovenski prvaki zagotovili napredovanje med najboljših šestnajst ekip v Evropi. Zdaj ima ekipa trenerja Ivana Vajdla - poleg že potrjenega napredovanja v osmino finala lige prvakov - celo priložnost za osvojitev tretjega mesta v skupini D. S tem bi Velenjčani vsaj na papirju dobili lažjega nasprotnika na žrebanju, ki bo v torek, 25. februarja 2014, na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju.

 

 

"Z zmago v Aalborgu smo izpolnili želeni cilj v ligi prvakov. Zdaj nas čaka Flensburg in če želimo poseči po točkah, moramo prikazati takšno obrambo, kot smo jo na Danskem. Tam smo v ključnih trenutkih odigrali zelo pametno, predvsem pa smo pred polno dvorano, v kateri je bilo okoli 4500 gledalcev, vzdržali pritisk," se spominja Gorenjev trener Ivan Vajdl. V zvezi s tem Vajdl dodaja: "To nam je dalo novo izkušnjo in tudi na tekmi v Velenju si želimo, da bi bila dvorana polna in da bi bili naši navijači tisti, ki bodo vršili pritisk na gostujoče igralce."

 

 

V prvem delu tekmovanja je Gorenje na gostovanju v Flensburgu izgubilo z 31:35. Pred povratnim dvobojem v Rdeči dvorani Vajdl pravi: "Proti Nemcem nimamo česa izgubiti, zato lahko igramo povsem sproščeno. Flensburg je dobro selekcionirana ekipa, ki ima na vsakem igralnem mestu po dva ali celo tri kakovostne rokometaše. Tudi na prvi tekmi smo videli, da smo se lahko v določenih delih igre enakopravno kosali z njimi. Še posebno takrat, ko smo obrambo spremenili v 5-1. A če bo obramba delovala tako kot v Aalborgu, lahko tudi s postavitvijo 6-0 uspešno ustavljamo nemške napade."

 

 

Vajdl se zaveda, da bo ključ do uspeha igra v obrambi, po kateri bi lahko izpeljali veliko (pol)protinapadov in dosegala lahke zadetke: "Veliko se vrti okoli srednjega zunanjega Mogesena, ki je tudi eden glavnih v danski reprezentanci, tukaj pa sta še desna zunanja Glandorf in Weinhold, ki sta člana nemške reprezentance. Na poziciji levega zunanjega sta Gustafsson in Nenadič, ki pa je trenutno poškodovan. Ne smemo pozabiti na močna in okretna krožna napadalca ter oba krili, Eggerta in Svana. Pri vratarjih izstopa Andersson, ki se je s svojo vrhunsko predstavo v Velenju vtisnil v spomin že lani, ko je v ključnih trenutkih zaklenil svoja vrata."

 

 

"Dosegli smo primaren cilj, ki smo si ga zastavili pred pričetkom sezone - nadaljevanje med šestnajst najboljših v Evropi. Z zmago na Danskem smo dobili potrebno samozavest, pokazali smo, da znamo igrati čvrsto obrambo. Če to prenesemo na tekmo s Flensburgom, potem imamo možnosti za novi točki," je prepričan Gorenjev igralec Janez Gams. Tudi igralec, ki je nedavno podaljšal pogodbo z velenjskim klubom, si želi večje podpore domačih gledalcev: "Želimo in upamo, da bo dvorana končno polna. Mislim, da si to tako mlada ekipa, ki od nje pred sezono ni nihče pričakoval takšnih rezultatov, zasluži."

 

 

Pred tekmo s Flensburgom, ki ima v ekipi kar trinajst tujcev (enajst je Skandinavcev), je optimist tudi Gamsov soigralec Mitja Nosan. "Mislim, da imamo v domači dvorani in pred domačimi gledalci priložnost priti celo do tretjega mesta v skupini ter si tako v nadaljevanju zagotoviti povratno tekmo doma in mogoče celo lažjega nasprotnika. Veliko bo odvisno od obrambe in če je glava prava, potem ne vidim razloga, da Rdeča dvorana ne bi bila priča spektaklu. Mislim, da lahko in vse bomo naredili, da bomo premagali Flensburg," je povedal Mitja Nosan.

 

 

Tekma Gorenje Velenje - Flensburg bo v soboto, 22. februarja 2014, ob 20.30. Sodila jo bosta čeha Vaclav Horaček in Jiri Novotny, delegat pa bo Srb Jovan Popadić.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14