22. 2. 2014

Gorenje skupinski del tekmovanja v evropski ligi prvakov končalo s porazom proti Flensburgu

Rokometaši Gorenja so skupinski del tekmovanja v letošnji evropski ligi prvakov končali z domačim porazom. V desetem (zadnjem) krogu v skupini D so Velenjčani v Rdeči dvorani gostili nemški Flensburg in izgubili s 23:28 (9:15).

 

 

GORENJE VELENJE – FLENSBURG 23:28 (9:15)

 

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 1250, sodnika: Horaček in Novotny (oba Češka).

 

 

Gorenje Velenje: Taletovič (1 obramba), B. Burić (5 obramb), N. Cehte, Medved 4 (4), K. Cehte 5, Skube 6, Golčar 2, Šoštarič, Papež 2 (1), Vrečar 1, Dobelšek, Gams 1, Nosan, Oštir, Dujmovič 1, Bećiri 1.

 

 

Flensburg: Andersson (7 obramb), Rasmussen (4 obrambe), Karlsson, Machulla 1, Eggert, Mogensen 3, Svan, Weinhold 7 (3), Wanne 4 (1), Nicolaisen, Heinl 1, Gottfridsson 4, Radivojević 6, Knudsen 2.

 

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 8 (5), Flensburg 4 (4).

 

 

Izključitve: Gorenje Velenje 10 minut, Flensburg 10 minut.

 

 

Rdeča kartona: Nosan (Gorenje Velenje, 47. minuta), Heinl (Flensburg, 57. minuta).

 

 

 

Že pred tekmo v Rdeči dvorani je bilo jasno, da so se igralci Gorenja uvrstili v osmino finala lige prvakov. Poleg tega je jasno, da bo ekipa trenerja Ivana Vajdla osvojila tretje mesto v skupini D ne glede na razplet tekme s Flensburgom, a le pod pogojem, če v nedeljo danski Aalborg na gostovanju v Nemčiji ne osvoji nobene točke proti vodilnemu Hamburgu.

 

 

Flensburg je v Velenje dopotoval le š 14 igralci (12 igralcev in dva vratarja), pri gostiteljih pa je zaradi poškodbe manjkal krožni napadalec Senjamin Burić. Dvoboj je bil izenačen do izida 3:3, nato pa je nemški klub v slabih štirih minutah naredil delni izid 4:0 in v dvanajsti minuti povedel s 7:3. Trener Vajdl je vzel minuto odmora, a ta ni pretirano pomagala, kajti v 22. minuti je imel Flensburg že sedem zadetkov prednosti (13:6).

 

 

Prvih trideset minut se je končalo z visokim vodstvom gostujoče ekipe, ki jo vodi nekdanji vrhunski igralec in švedski reprezentant Ljubomir Vranješ. V drugem polčasu so slovenski prvaki zaigrali precej bolje in počasi, vendar zanesljvo zmanjševali zaostanek. Med izključitvijo Kristiana Bećirija je Janez Gams z igralcem manj zadel za 15:19, v naslednjih minutah pa se je Flesnburgova prednost gibala od štirih do petih zadetkov.

 

 

Kljub številnim spornim odločitvam čeških sodnikov v škodo Gorenja so se gostitelji pod vodstvom organizatorja igre Staša Skubeta (v prvem polčasu se ni vpisal med strelce, vseh šest svojih zadetkov pa je dosegel v drugem) v 51. minuti približali na minus tri (20:23). Pet minut pred koncem je Jernej Papež zmanjšal zaostanek le na dva gola (22:24) in obetala se je dramatična končnica.

 

 

Toda v odločilnih trenutkih so bili Velenjčani (sredi drugega polčasa so zaradi tretje izključitve in rdečega kartona ostali brez Mitja Nosana) premalo zbrani in nenatančni pri strelih na gol. To so gostje iz Flensburga spretno izkoristili in po dveh zaporednih golih Weinholda (s sedmimi zadetki prvi strelec tekme) in Heinla (tik za tem je moral zaradi tretje izključitve predčasno z igrišča) so v 57. minuti spet imeli plus štiri (27:23).

 

 

V predzadnji minuti je Skube zadel v polno in zaostanek Gorenja zmanjšal na tri (23:26). Na nasprotni strani sta bila uspešna Radivojević in Gottfridson, tako da je Flensburg še drugič v letošnji ligi prvakov (na domačem igrišču je slavil s 35:31) nadigral Velenjčane.

 

 

Gorenje bo svojega nasprotnika v osmini finala lige prvakov dobilo na žrebanju, ki bo v torek, 25. februarja 2014, na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju. Če bodo Velenjčani tretji v svoji skupini (za to mora Hamburg doma premagati Aalborga), bodo za tekmeca v osmini finala dobili eno izmed treh drugouvrščenih ekip iz skupin A, B in C.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14