23. 2. 2014

Znani možni nasprotniki Gorenja in Celja Pivovarne Laško v osmini finala lige prvakov

V evropski ligi prvakov sta slovenska kluba Gorenje in Celje Pivovarna Laško v svojih skupinah osvojila tretje mesto. Velenjčani in Celjani bodo svoja nasprotnika v osmini finala dobili na žrebanju, ki bo v torek, 25. februarja 2014, na sedežu EHF na Dunaju.

 

 

Ker so bili v skupinskem delu tako Velenjčani kot Celjani tretji, to pomeni, da bodo v osmini finala igrali z drugouvrščenimi klubi iz drugih skupin. Glede na edino omejitev (klub se v osmini finala ne more pomeriti z ekipo, s katero je igral že v skupinskem delu) je jasno, da so morebitni nasprotniki velenjske ekipe Rhein Neckar Löwen (Nemčija), Kolding (Danska) in PSG (Francija), morebitni tekmeci celjskega kluba pa Kolding, PSG in Flensburg (Nemčija).

 

 

Med šestnajstimi klubi, ki bodo nastopili v osmini finala, jih največ prihaja iz Nemčije - kar štirje (Rhein Neckar Löwen, Kiel, Hamburg, Flensburg). Po dva predstavnika med elitno šestnajsterico imajo Slovenija (Gorenje, Celje Pivovarna Laško), Danska (Kolding, Aalborg), Poljska (Kielce, Wisla Plock) in Makedonija (Metalurg, Vardar), po enega pa Madžarska (Veszprem), Ukrajina (Motor Zaporožje), Španija (Barcelona) in Francija (PSG).

 

 

 

KONČNI VRSTNI REDI PO SKUPINAH:

 

 

Skupina A: Veszprem 17 točk, Rhein Neckar Löwen 16, Celje Pivovarna Laško 9, Motor Zaporožje 9, Zagreb 8, St. Peterburg 1

 

 

Skupina B: Kiel 17 točk, Kolding 14, Kielce 13, Wisla Plock 8, Porto 5, Dunkerque 3

 

 

Skupina C: Barcelona 17 točk, PSG 13, Metalurg 12, Vardar 10, Dinamo Minsk 7, Wacker Thun 1

 

 

Skupina D: Hamburg 18 točk, Flensburg 17, Gorenje Velenje 8, Aalborg 8, La Rioja 8, Drott Halmstad 1

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14