11. 4. 2014

Trimo Trebnje - Ribnica Riko hiše 28:27 (14:12)

Igralci Trima iz Trebnjega so v četrtem krogu končnice za prvaka v 1. NLB Leasing ligi dosegli prvo zmago. Trebanjci so pred domačimi gledalci v razburljivi končnici ugnali Ribnico Riko hiše z 28:27 (14:12).

 

 

 

 

 

 

TRIMO TREBNJE - RIBNICA RIKO HIŠE 28:27 (14:12)

 

 

Trebnje - Dvorana OŠ, gledalcev: 150, sodnika: Backović in Palačković (oba Ljubljana).

 

 

Trimo Trebnje: Korelec, Femec, Radelj 1, Murčehajić, Ratajec 5, Čeh, Ferlin, Skol 8 (7), Sušin 2, Saje, Rojc 6, Udovič 2, Ferkulj 1, M. Grandovec, T. Grandovec 1, Florjančič 2, Brana.

 

 

Ribnica Riko hiše: Klarič, Perovšek, Abrahamsberg 13 (4), Markovič, Fink, Leban, Nosan 4, Merhar 1, Batinič 3, Pucelj, Grebenc 5, Henigman, Atanasov 1, Omahen.

 

 

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 7 (7), Ribnica Riko hiše 5 (4).

 

 

Izključitve: Trimo Trebnje 10 minut, Ribnica Riko hiše 10 minut.

 

 

 

Po neodločenem izidu z Mariborčani ter porazih proti Celjanom in Velenjčanom so rokometaši Trima vendarle dosegli prvo zmago v končnici za prvaka. Na nasprotni strani so Ribničani doživeli tretji poraz in prav tako ostajajo samo pri eni zmagi.

 

 

Tekma v Trebnjem je bila vseskozi izenačena, v rahli rezultatski prednosti pa so bili izbranci domačega trenerja Romana Šavriča. Ti so zadnjo četrtino začeli s tremi goli prednosti (21:18), a so jih gosti pet minut pred koncem presenetili in jim ušli za gol (25:26).

 

 

Sledila je razburljiva končnica, v kateri je bilo vse odprto. Toda na koncu so se tesne zmage po dveh golih Anžeta Ratajca vendarle veselili domači rokometaši.

 

 

V domači ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Rok Skol z osmimi goli, od tega jih je sedem dosegel po sedemmetrovkah, vratar Klemen Ferlin pa je zbral 14 obramb. V gostujoči je blestel Črt Abrahamsberg s 13 zadetki.

 

 

Trebanjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Sevnici, ribniška pa bo gostila mariborski Branik. Obe tekmi bosta v soboto, 19. aprila.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14