12. 4. 2014

Slovenija na sobotni skupščini moške regionalne lige v Novem Sadu tudi uradno sprejeta v SEHA

V okviru zaključnega turnirja najboljših štirih klubov v regionalni ligi za moške v Novem Sadu je potekala tudi skupščina SEHA. Na njej je bila Slovenija sprejeta v South East Handball Association, vstop pa bo postal veljaven, ko ga bo potrdila še skupščina RZS.

 

 

Med petkovimi polfinalnimi tekmami in nedeljskimi obračuni za prvo in tretje mesto na zaključnem turnirju najboljše četverice v Novem Sadu je bila v soboto, 12. aprila 2014, v tem mestu tudi seja skupščine regionalne lige za moške. Po pričakovanju so prisotni (slovensko zvezo je zastopal generalni sekretar Goran Cvijič) sprejeli Slovenijo v SEHA, toda za dokončno potrditev je potrebno počakati še na majsko potrditev s strani skupščine RZS.

 

 

V letošnji tekmovalni sezoni 2013/14 je v regionalni ligi nastopalo deset klubov iz sedmih držav: Hrvaške (Zagreb, Nexe Našice), Srbije (Partizan, Vojvodina), Makedonije (Vardar, Metalurg), Črne gore (Lovćen), Bosne in Hercegovine (Borac Banjaluka), Belorusije (Brest Meškov) in Slovaške (Tatran Prešov). V naslednji sezoni bo liga štela 12 klubov, vanjo pa želijo vstopiti tudi trije slovenski - Gorenje Velenje, Celje Pivovarna Laško in Maribor Branik.

 

 

V novi sezoni 2014/15 v njej zagotovo ne bodo nastopili madžarski klubi (Veszprem, Pick Szeged, Csurgo). V regionalno ligo SEHA želita vstopiti tudi romunska Constanta in ukrajinski Motor Zaporožje, vendar to zaenkrat ni realno. Mogoče pa je, da zdajšnja udeleženca Borac Banjaluka in Lovćen Cetinje zaradi neizpolnjevanja kriterijev vodstva lige ne bosta več igrala v njej.

 

 

Goran Cvijič, generalni sekretar RZS, se je na skupščini v Novem Sadu znova zavzel za nastop treh slovenskih klubov v regionalni ligi v prihajajoči sezoni 2014/15. Dokončna sestava lige za naslednjo sezono bo znana najkasneje do 15. junija letos, ko bodo končana vsa nacionalna prvenstva.

 

 

 

Foto: Spletna stran lige SEHA

 

 

 

REGIONALNA LIGA ZA MOŠKE - SEHA