17. 4. 2014

Slovenske mladinke na Islandiji začenjajo kvalifikacije za nastop na SP na Hrvaškem

Januarja so se udeležile turnirja v Švici, konec marca so dvakrat premagale Slovaško, zdaj pa varovanke trenerja Bojana Voglarja čaka zelo zahtevna naloga na Islandiji. Tam se v petek, 18. aprila 2014, začenja kvalifikacijski turnir za nastop na letošnjem SP na Hrvaškem.

 

 

Brez težav s poškodbami, boleznimi in odpovedmi zaradi šolskih obveznosti tokrat žal ni šlo. Slovenske mladinke, ki so na lanskem EP osvojile 12. mesto, čakajo zahtevne preizkušnje proti Islandiji, Romuniji in Ukrajini. Na letošnje SP, ki bo od 29. junija do 13. julija na Hrvaškem, se iz naše skupine uvrstita dve najboljši selekciji. Rezultate z Islandije bo moč spremljati na povezavi http://ticker.ehf.eu/.

 

 

"Imeli smo kar nekaj težav in reprezentanca je zato nekoliko spremenjena. Toda v vsakem primeru bomo storili vse, kar je v naši moči," je pred odhodom na dolgo pot na Islandijo povedal trener Bojan Voglar.

 

 

Na Islandijo so odpotovale: Špela Ferfolja (Mlinotest Ajdovščina), Klara Hrovatič (Celje Celjske mesnine), Amina Jagurdžija (Piran), Manca Jurič (Krim Mercator), Nuša Krošelj (Brežice), Veronika Leški (ŽURD Koper), Saša Markovič (Brežice), Sandra Melavc (Nazarje), Nevenka Milakovič (Piran), Dominika Mrmoja (GEN-I Zagorje), Anja Pirc (Zelene doline Žalec), Jasmina Pišek (Celje Celjske mesnine), Katarina Regner (Celje Celjske mesnine), Tajda Tripkovič (HIB Murpiraten Graz – Avstrija), Maja Valjavec (Naklo Peko Tržič) in Nina Zulič (Krim Mercator).

 

 

 

Razpored kvalifikacijskega turnirja:

 

 

 

Petek, 18. april 2014:

 

 

ob 16.00: Islandija - Ukrajina

 

 

ob 18.00: Romunija - SLOVENIJA

 

 

 

Sobota, 19. april 2014:

 

 

ob 16.00: Romunija - Islandija

 

 

ob 18.00: SLOVENIJA - Ukrajina

 

 

 

Nedelja, 20. april 2014:

 

 

ob 16.00: Ukrajina - Romunija

 

 

ob 18.00: SLOVENIJA - Islandija