22. 4. 2014

Na prvem velikonočnem turnirju mlajših selekcij v Kopru nastopilo 43 ekip iz treh držav

Prvi mednarodni velikonočni rokometni turnir, ki je potekal v Kopru, je imel velik odmev. Na turnirju, namenjenemu mlajšim igralcem in igralkam, je namreč nastopilo 43 ekip iz treh držav - Italije, Hrvaške in Slovenije.

 

 

Organizator tekmovanja, ki sicer prireja tudi tradicionalni mednarodni rokometni festival Eurofest, je prvi večer prireditve namenil nekdanjemu odličnemu vratarju jugoslovanske reprezentance Abasu Arslanagiću. Ta je odlično izvedel trenerski seminar oziroma delavnico o pomenu in vlogi vratarja v rokometu.

 

 

Praktičnemu prikazu sta nato sledili okrogla miza in pogovor s trenerji. Po tem je bilo na vrsti skupno druženje (disco party in karaoke) v Zelenem parku z DJ Lovrotom.

 

 

Na prvem turnirju, na katerem je nastopilo okoli 600 mladih rokometašev in rokometašic, je v soboto (19. april 2014) potekal prvi tekmovalni dan. Tekme so bile v osnovni šoli Koper, OŠ Antona Ukmarja, dvorani Bonifika in na srednji tehniški šoli Koper.

 

 

Na velikonočnem turnirju so sodelovali naslednji klubi s številnimi ekipami: MRK Opatija, ŽRK Rovinj, Pallamano Spallanzani di Casalgrande, Savena ASD Bologna, RK Zelene doline Žalec, DRŠ Alena Mihajla, RD Rudar Trbovlje, ŠD Mokerc IG, RD Istrabenz Plini Izola, ŽURD Koper, RD Koper, ŽRK Izola, RK Piran, RK Naklo Peko Tržič, Rokometna zveza Slovenije in Trimo Trebnje.

 

 

ZMAGOVALCI TURNIRJA PO KATEGORIJAH:

 

 

Fantje:

 

 

Letnik 2003: DRŠ Alena Mihajla

 

Letnik 2002: Koper 2013

 

Letnik 2001: DRŠ Alena Mihajla

 

Letnik 2000: Istrabenz Plini Izola

 

Letnik 1999: Koper 2013

 

Letnik 1997: Reprezentanca Slovenije

 

 

 

Dekleta:

 

 

Letnik 2003: Zelene doline Žalec

 

Letnik 2002: ŽURD Koper

 

Letnik 2001: Zelene doline Žalec

 

Letnik 2000: Casalgrande

 

Letnik 1999: Reprezentanca Slovenije

 

Letnik 1997: Naklo.