4. 5. 2014

Maribor Branik - Trimo Trebnje 35:26 (15:13)

Igralci Maribora Branika so v sedmem krogu končnice za prvaka v 1. NLB leasing ligi za moške dosegli tretjo zmago. Mariborčani so bili pred domačimi gledalci v dvorani Tabor boljši od Trima iz Trebnjega, ki so ga nadigrali z devetimi zadetki razlike - bilo je 35:26 (15:13).

 

 

 

 

 

 

MARIBOR BRANIK - TRIMO TREBNJE 35:26 (15:13)

 

 

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 300, sodnika: Klančar in Perazanović (oba Ribnica).

 

 

Maribor Branik: Škalički, Vran, Čudič, Štefanič, Žmavc 3, Kaleb 6 (1), Jamnik 7, Poklar, Razgor 3, Kodrin, Hrastnik 6, Fidel 3, Zarabec, Kleč 4, Marić 3.

 

 

Trimo Trebnje: Ferlin, Femec, Ferkulj 1, Radelj 1, Murčehajić, Ratajec 12 (7), Čeh, Skol 2, Kotar 2, Sušin, Rojc 3, Udovič, T. Grandovec 4, Florjančič 1, Brana, Urbič.

 

 

Sedemmetrovke: Maribor Branik 1 (1), Trimo Trebnje 7 (7).

 

 

Izključitve: Maribor Branik 8, Trimo Trebnje 4 minute.

 

 

 

Mariborčani so dosegli tretjo zmago v končnici za prvaka v 1. NLB leasing ligi, ob tem pa imajo še tri remije in en poraz. Tretje mesto v državnem prvenstvu so si zagotovili že pred tokratnim dvobojem z dolenjskimi tekmeci, medtem ko imajo Trebanjci še vedno možnosti za končno četrto mesto.

 

 

Obračun v mariborski dvorani Tabor je bil izenačen in negotov le v prvem polčasu, ki so ga Štajerci dobili samo z dvema goloma razlike (15:13). Druga polovica tekme je minila v veliki prevladi izbrancev domačega trenerja Marka Šibile, ki so na koncu zanesljivo slavili z devetimi goli prednosti (35:26) in poskrbeli za četrti poraz Trebanjcev.

 

 

V domači ekipi so bili najbolj učinkoviti Grega Jamnik s sedmimi ter Ante Kaleb in Gašper Hrastnik s šestimi goli, v gostujoči pa je Anže Ratajec dosegel 12 golov, od tega sedem po izvajanju sedemmetrovk.

 

 

Trebanjska ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 9. maja, gostila Celje Pivovarno Laško, mariborska pa bo dan kasneje gostovala pri velenjskemu Gorenju.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14